Ön mennyit szán házon kívüli étkezésre?

A magasabb iskolai végzettségűek közül többen veszik igénybe a házon kívüli étkezési lehetőségeket. Míg a diplomások havonta 5-6 ezer forintot költenek el így, addig az érettségizettek 2-6 ezer forintot, az ennél is alacsonyabb végzettséggel rendelkezők pedig 1-2 ezer forintot szánnak erre – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Ez az összes élelmiszer-fogyasztással összevetve azt jelenti, hogy a diplomások az étkezésükre szánt összeg 23,2 százalékát munkahelyi, iskolai étkezdékben, éttermekben költik el. Az érettségizettek az evésre fordított keret 13,4, míg az alacsony iskolai végzettségűek 7,8 százalékát költik el házon kívül.

 
Ugyancsak a felsőfokú végzettségűek költenek többet vendéglátásra, ők kétszer gyakrabban járnak szórakozni, mint mások. Megfigyelhető az is, hogy az alacsonyabb végzettségűek a vendéglátás szolgáltatást kevésbé veszik igénybe, ők viszont többet költenek szeszesitalra és dohányárura.

 
Ha egy jót enne, jöjjön el hozzánk Szombathelyen a Kámoni bisztróba vagy a húsboltunk szomszédságában lévő Omlett étterembe.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.