Miért együnk előételt is, ha étterembe megyünk?

Ha étterembe megyünk, az előételeket sokszor meg se nézzük az étlapon. Pedig több szempontból érdemes előétellel kezdeni az étkezést. Persze nem árt figyelni arra, hogy mit rendelünk. Egészen pontosan az ételek párosítására.

Mondjuk, ha salátával kezdünk és hallal folytatjuk az étkezést, nem lesz gondunk. Viszont egy kiadós tatár beafsteak után egy jó adag csülök nehezen fogyasztható el “kényelmesen”.

Szóval, ha mondjuk hortobágyit ennénk előételnek, rendeljünk utána szárnyast. Vagy, ha nehezebb főételt néztünk ki magunknak, akkor kezdjünk salátával. Egyébként az előételnek van biológiai szerepe is. Egyrészt felkészíti a gyomrunkat a következő fogásokra, másrészt csökkenti a kezdeti éhséget, így jobban ki tudjuk élvezni a főétel ízeit.

salatakicsi

Az Omlett étteremben tudjuk, mennyire fontos az előétel. Ezért igyekszünk széles választékot kínálni: a hortobágyi húsos palacsintától kezdve, a tatár beafsteaken és a Caesar salátán át a tökmagolajos kacsamell salátáig (képen) sok minden megtalálható az étlapunkon. Nézze meg, mi mindennel várjunk még az étteremben!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.