Miért fontos a reggeli? – Eláruljuk!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a reggeli mennyire fontos! Bár mindenki tisztában van a reggeli étkezés fontosságával, a nagy rohanásban bizony sokszor kimarad. Eláruljuk, miért is olyan fontos, hogy a reggeli bőséges és tápláló legyen.

Ezért fontos, hogy a reggeli ne maradjon ki a napodból!

A nap első étkezése hatással van az egész napi teljesítményedre. A reggeli során töltöd fel a szervezeted tápanyagokkal, amik beindítják a testedet és az agyadat. A kiegyensúlyozott étkezés alapja, hogy megfelelő mennyiségű és minőségi reggelit fogyassz el.

Sokan úgy vannak a reggelivel, hogy a nagy rohanásba csak bekapnak valamit, és majd ebédre és vacsorára fogyasztanak többet, ám ez a szervezetünknek sem a legmegfelelőbb.

Összeszedtük a 3 legfontosabb pontot, ami után Te is úgy fogod gondolni, hogy a reggelit valóban nem érdemes elhagyni!

  • Ha nem fogyasztasz rendszeresen reggelit, nagyobb az esély az elhízásra és a cukorbetegségre is. A rendszeres reggelivel ezek kockázatát csökkentheted.
  • Ha kihagyod a reggelit, az az egész napos teljesítményedre hatással lehet. A reggeli ugyanis felpörgeti az anyagcserédet, beindítja az agyadat és energiát ad a szervezetednek. Valójában lehet nem is a korán kelés miatt vagy fáradt, csak még nem reggeliztél egy jót!
  • Éhesen sokkal könnyebben válunk ingerültté. Ha pedig a nap legfontosabb étkezését hagyod ki, az egész délelőttöd stresszes lesz.

És hogy mikor a legideálisabb a reggelire?

Kutatások azt mondják, hogy a legjobb, ha minél előbb az ébredés után elfogyasztjuk a reggelinket. A Daily Mail egy cikkében pedig arra is kitér, hogy a legideálisabb időpont a reggelire az a 7 óra. Bár egyén függő, hiszen mindenki más időpontban kel fel, azt ne felejtsük el, hogy minél később fogyasztjuk el a reggelit, annál többet fog tolódni a többi étkezésünk is!

Ha egy finom reggelire vágysz, várunk szeretettel az Omlett étteremben!

Ez is érdekelhet:

Reggelizz a hízás ellen, eláruljuk mit:

http://kamonhus.hu/omlett/hizas-ellen-reggelizni-kell-nem-akarmit/

A reggeli kihagyása árthat a szívnek?

http://kamonhus.hu/omlett/ha-kihagyjuk-reggelit-artunk-szivunknek/

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.