Marhahúst készíteni nem sokkal nehezebb, mint sertést. Sokan mégis csak a pörköltig jutnak, ha marhára kívánnak. Egyébként jó is az, mi is rendszeresen készítünk (menüben is), de ennél azért több mindent érdemes kipróbálni. Akár otthon, akár egy étteremben.
Készül a chilis vesepecsenye
Már ha bejön a marhahús. Mi például az Omlettben kínálunk rostélyost és steak-et is. De szerepel az étlapon hátszín, bélszín és vesepecsenye is. Tény, hogy nem a legolcsóbb alapanyagról van szó, de ha jobban belegondolunk, nagyjából egy pizza áráért lehet már hagymás rostélyost vagy erdei gombamártással készült hátszínt enni.
De hogy a pontos árakat is lássátok, mutatjuk felsorolva a marhahúsból készült ételeink listáját.
Marhapörkölt galuskával: 1.690,–
Hagymás rostélyos: 2.190,-
Hátszín erdei gombamártásban: 2,190,-
Beef à la Kámon (40 dkg-os rostélyos steak): 2.950,–
Hátszínszelet narancsos-gyömbéres áfonyamártással: 2.290,–
Ördögi hátszín (durva bors, jalapeno, mustár, tabasco): 2.290,-
Vesepecsenye chillis roquefort-mártással: 3.290,–
Bakonyi zsiványpecsenye (bélszín, hátszín, szűzpecsenye, pecsenyelé, pirított burgonya): 3.290,-
Bélszínsteak zöldborsmártásban: 3.290,-
Itt pedig a vadhúsból készült ételeket vesszük sorra. Mert azért vadételt se sűrűn fogyasztunk otthon.
Szarvassült gyömbéres-narancsos áfonyamártással: 2.190,-
Szarvassült illatos erdei gombákkal, barnamártással: 2.190,-
Ha megkóstolnád bármelyiket, várunk az Omlettben!