Miért választjuk sokszor a rántott húst?

A rántott hús a kedvenc, de miért nem próbálunk ki újdonságokat? A többségre jellemző, hogy a megszokások rabja. A rántott húst ismerjük, biztosak vagyunk benne, hogy rendeléskor milyen ízre számíthatunk az étteremben. Mondhatni, nem kockáztatunk. A többség kevésbé nyitott az újdonságra.

Készült is egy felmérés nemrég, amelyből kiderült, hogy milyen ételeket készítettek leggyakrabban a magyarok. Az első helyen a sült burgonya szerepel, amit a rántott hús követ. Nem marad le sokkal a sült csirke sem. A tésztát is sokan készítik, hasonlóan a tojásrántottát és tükörtojást. Jó hír, hogy főzeléket a családok 85 százalékában készítenek, akárcsak gulyást. A listán mégis a sült burgonya után a rántott hús következik. Ezt a háztartások 90 százalékában készítik – derült ki a Vénusz és a GfK Hungária közös, korábbi kutatásából.
Látszik, sokan az otthon megszokott ízeket keresik az éttermekben. Egy-egy éttermi vacsora alkalmával is sokan mennek biztosra és a hagyományos ízeket választják.

Érdemes lenne pedig kipróbálni új ízeket is. Szombathelyen az Omlett étteremben ezt megtehetik. A hagyományos ételek mellett minden hónapban más-más különlegességgel várjuk a vendégeket. Az aktuális kínálat itt olvasható.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.