Milyen bort válasszak a karácsonyi menühöz a hús és hal mellé?

Az ünnepekre szánt hús már megvan. De milyen bort válasszak a menühöz?

A halászléhez például jó a kadarka, a rántott pontyhoz pedig friss fehérbort javasolnak. A rácponyt mellé a rizlingektől a könnyebb vörösekig terjed a skála – áll az origo.hu összeállításában. A pulykához a fehér és a vörös is passzolhat. Meghatározó azonban a töltelék. Jó választás lehet a kékfrankos és a könnyebb pinot noir is.

 
A kacsához pedig a félszáraz fehér borokat ajánlják az Origo által megkérdezett szakemberek. A karácsony elmaradhatatlan süteménye a bejgli. Ehhez is lehet bort választani. Édes mellé általában hasonlóan édes bor való, de egy gyümölcsös vörösbor is igazán jó választás lehet.

Részletek és még több étel-bor párosítás itt.

 

Friss, minőségi húsok Szombathelyen a Kámon-hús hentesüzletében. Jöjjön el hozzánk, segítünk az ünnepi menü alapanyagainak kiválasztásában!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.