Az ünnepekre szánt hús már megvan. De milyen bort válasszak a menühöz?
A halászléhez például jó a kadarka, a rántott pontyhoz pedig friss fehérbort javasolnak. A rácponyt mellé a rizlingektől a könnyebb vörösekig terjed a skála – áll az origo.hu összeállításában. A pulykához a fehér és a vörös is passzolhat. Meghatározó azonban a töltelék. Jó választás lehet a kékfrankos és a könnyebb pinot noir is.
A kacsához pedig a félszáraz fehér borokat ajánlják az Origo által megkérdezett szakemberek. A karácsony elmaradhatatlan süteménye a bejgli. Ehhez is lehet bort választani. Édes mellé általában hasonlóan édes bor való, de egy gyümölcsös vörösbor is igazán jó választás lehet.
Részletek és még több étel-bor párosítás itt.
Friss, minőségi húsok Szombathelyen a Kámon-hús hentesüzletében. Jöjjön el hozzánk, segítünk az ünnepi menü alapanyagainak kiválasztásában!