Mitől kéksajt a kéksajt, mihez használjuk mi Szombathelyen, az Omlett étteremben?

Sokat hallani arról, hogy az ételek összetevői között szerepel a kéksajt. Valójában kevesen tudják, hogy milyen sajtról, illetve sajtokról van szó. Ugyanis a kéksajtok családja rendkívül nagy. Például kéksajt a Roquefort vagy a Gorgonzola.Az igazi kéksajt erős, sós ízű és többnyire tehéntejből készítik. A felhasználási módja nagyon széles. Legtöbbször salátához vagy steak húsokhoz adják, de sajtszósz is készíthető belőle viszonylag gyorsan.

A kéksajt önmagában egy kis dióval, bor kísérőjeként is fogyasztható, de talán a legjobb, ha más ételekhez párosítva különleges ízvilágot alkotunk a segítségével.

keksajt

Mi Szombathelyen, az Omlett étteremben rendszeresen használjuk a különleges ajánlatunkban szereplő ételek elkészítéséhez. De a Cordon Bleu az eredeti recept alapján kéksajttal is kérhető nálunk. Kéksajtot használunk továbbá a Jazz Chicken finomsalátában, amiben ezen kívül csirkemell, bacon, jégsaláta, paradicsom, tojás és vörösborecet is van.

Ha kíváncsi vagy a többi ételkínálatunkra is, itt megnézheted az étlapunkat, a havi különleges ajánlatról pedig itt olvashatsz. A Jazz Chicken ételrendelős szolgáttatásunk itt érhető el.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.