Műanyagmentes július az Omlettben

Elgondolkoztál már azon, hogy egy hónapban mennyi műanyagot használsz? Tudtad, hogy pár apró trükkel és odafigyeléssel Te is csökkentheted a kidobott műanyagok mennyiségét? Tudod miről szól a műanyagmentes július?

Ha Neked is fontos a környezeted, mindenképpen olvasd el a cikket és csatlakozz a műanyagmentes júliushoz Te is!

Éttermünkben az előző hónapokban kezdtünk el több intézkedést is bevetni, annak érdekében, hogy minél kevesebb műanyagot használjunk. Ezekkel a lépésekkel nem csak mi, hanem Ti is jól jártok!

 

Mi az a műanyagmentes július?

A műanyagmentes július célja, hogy ebben hónapban igyekezzünk csökkenteni a műanyag szemetet. (Természetesen nem csak ebben a hónapban kell erre odafigyelni!)
A megmozdulás célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy rengeteg műanyagot használunk nap-mint nap, aminek nagy része elhagyható, helyettesíthető lenne.  
A kezdeményezésről itt egy videót is találsz.Segíts nekünk is a műanyagmentességben

Korábban már írtunk arról, hogy milyen intézkedéseket tettünk azért, hogy csökkentsük a műanyagot az éttermünkben. Ezekről bővebben itt olvashatsz.

Ha támogatod te is ezt a megmozdulást, és rendszeresen jársz hozzánk két dolgot mindenképpen tarts észben:
-Ha elvitelesen kéred az ebéded, mindenképpen hozz magaddal ételhordó dobozt, amit megfelelően elmostál.
-A jó időben gyakran jöttök grillhúsokért. Ezekhez is nyugodtan hozzhattok magatokkal egy edényt, vagy dobozt.
-Ha eddig üvegből, szívószállal kérted az üdítőt, mostantól kérd pohárba, szívószál nélkül.


Ha nem csak nálunk, de a konyhádban, háztartásodban is szeretnéd csökkenteni a felesleges szemetet, van pár tippünk erre is.

Új elviteles dobozaink

 

Ez a július remek alkalom arra, hogy egy kicsit többet foglalkozzunk környezetünk megóvásával. Nagyon fontos viszont, hogy ne csak egy hónapig, hanem igyekezzünk mindig figyelni arra, hogy minél kevesebb egyszerhasználatos műanyagot vásároljunk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.