Neked hogyan indul a napod? A reggeli belefér munka előtt?

Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy sokáig aludjanak, a legtöbben 6-7 óra között kelnek fel, és legfeljebb egy óra alatt el is hagyják az otthonukat. Ebbe az időintervallumba a válaszadók 31 százalékának a reggeli is belefér. Ez a szám elég alacsony, látszik, a megkérdezettek ötöde üres hassal hagyja el a lakást. Pedig legalább egy gyors reggelire célszerű időt szakítani. Ha megenni nincs is időnk, legalább készítsünk magunknak valamit, amit később a munkahelyen el tudunk fogyasztani.

reggeli-kenyerkosar

Az IKEA magyarok reggeli szokásait vizsgáló kutatásából számos más érdekesség is kiderült. Például, hogy alapvetően a kávétól indul be a nap – 57 százaléknál. Míg 28 százaléknak egy kis reggeli internetezés is belefér. Ők többnyire a közösségi oldalakat nézegetik az okostelefonjukról. Az étkezési szokásokkal kapcsolatos, hogy az uzsonnát és a másnapi ebédet előző nap készítjük el (56 százalék). Ezek már nem férnek bele a rekord gyorsaságú reggelekbe. Ahogy sokaknál, 37 százaléknál az sem, hogy a napi öltözetet reggel válasszák ki.

 

Bármennyire is kevésnek tűnik reggel az időnk, reggelizésre szánjunk pár percet. Együnk könnyen elkészíthető, tápláló hússal készült szendvicset. Válasszunk olyan felvágottat, ami erőt ad a nap indításához. A szendvics hamar elkészül és ahhoz, hogy ezt nyugodtan elfogyasszuk, elég pár perccel korábban kelnünk, ami egy egészséges napindító reggeliért nem nagy áldozat. Tápláló, minőségi felvágottakért gyere el hozzánk! Nézz körbe Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.