Halászlé, sült hal, rácponty, halsaláta. Ez lenne a sorrend, ami a kedvenc halas ételeket illeti. A halfajokat tekintve a ponty vezet. Ezt a tengeri halak, a keszegfélék, a kárász és a busa követi – derült ki egy friss felmérésből.
A kapott adatokból azt is megtudtuk, hogy az átlagos magyar halfogyasztás 4 kilogramm fejenként. Ez nem túl magas szám – lehetne több is – vélik a szakértők. Leginkább karácsonykor fogyasztunk halat, pedig legalább heti rendszerességgel ajánlott lenne.
Nézted már, nálunk az Omlett étteremben milyen halas fogásokat kóstolhatsz? Íme, a lista:
Halak, tengeri herkentyűk:
- Pisztráng roston: 1.650,-
- Pisztráng rántva: 1.750,-
- Halfilé magvas bundában: 1.010,-
- Halfilé roston sütve, salátaágyon: 1.310,-
- Fogasfilé Andrássy módon: 1.610,- (szalonna, gomba, burgonya és paradicsom társaságában)
- Fogasfilé kapros vargányamártással: 1.680,-