Neked melyik halas étel a kedvenced?

Halászlé, sült hal, rácponty, halsaláta. Ez lenne a sorrend, ami a kedvenc halas ételeket illeti. A halfajokat tekintve a ponty vezet. Ezt a tengeri halak, a keszegfélék, a kárász és a busa követi – derült ki egy friss felmérésből.

A kapott adatokból azt is megtudtuk, hogy az átlagos magyar halfogyasztás 4 kilogramm fejenként. Ez nem túl magas szám – lehetne több is – vélik a szakértők. Leginkább karácsonykor fogyasztunk halat, pedig legalább heti rendszerességgel ajánlott lenne.
Nézted már, nálunk az Omlett étteremben milyen halas fogásokat kóstolhatsz? Íme, a lista:

 

Halak, tengeri herkentyűk:

  • Pisztráng roston:  1.650,-
  • Pisztráng rántva: 1.750,-
  • Halfilé magvas bundában: 1.010,-
  • Halfilé roston sütve, salátaágyon:  1.310,-
  • Fogasfilé Andrássy módon: 1.610,- (szalonna, gomba, burgonya és paradicsom társaságában)
  • Fogasfilé kapros vargányamártással:  1.680,-

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.