A Magyar Sörgyártók Szövetsége készített egy összeállítást, amiből kiderült, hogy melyik ételhez milyen sör illik. Mi most a főételeket nézzük meg. Ha sörös típus vagy, ez érdekelhet.
Például a világos láger sörök az egytálételekhez, a sültekhez, a szárnyasokhoz és a fehér húsú halakhoz kiváló. A barna láger a kolbász mellé esik nagyon jól, valamint a gombás ételekhez, a steakhez, a libához és a vadhúshoz is ez a legjobb. A világos búzasört a szárnyasokhoz, a sült halhoz és a tenger gyümölcseihez ajánlják.
A barna búza szintén passzol a szárnyasokhoz, de nem csak a házi, hanem a vad szárnyasokhoz is. Egyébként mindkét barna sör típus jó a hideg sültekhez is.
Szóval, ha jó ételhez megfelelő sört választanál, ezek alapján megteheted. Az Omlettben kapható sörökről pedig kérdezd a rendeléskor a pincérünket!
Jó étvágyat és jó sörözést!