Nincs még ötleted, mi legyen az ünnepi fogás? Segítünk. Elmondjuk, másoknál mi kerül az asztalra

Halászlé, kacsa, pulyka és vadételek, no meg a töltött káposzta. Karácsonykor ezeket fogyasztják a legtöbben. A húsbolt és az étterem forgalmából legalábbis erre lehet következtetni. A halászlé iránt ugye alapból nagy az érdeklődés, főleg talán azért, mert házhoz kérhető. Hasonlóan népszerűek ilyenkor a vadból készített ételeink és a töltött káposzta is. Ezek karácsonyra szintén rendelhetők az Omlettből.

A húsbolti forgalomból pedig azt látjuk, hogy a kacsa és a pulyka idén is sok családnál kerül az ünnepi asztalra. De természetesen a sertéshúst és a csirkét is viszik. Az ünnepekkor ugyanis a rántott szeletnek és a húslevesnek is ott a helye a menüsorban. Ezek mondjuk főleg karácsony napján és 26-án készülnek. Szentestére inkább halászlé fől, és kacsa vagy pulyka sül.

Kíváncsi vagy arra, milyen ünnepi finomságok készíthetők a különféle hús alapanyagokból? Nézz körbe a receptoldalak karácsonyi rovataiban. A Nosalty-é itt, a Mindmegette oldala pedig itt érhető el.

Ha pedig segíthetünk a hús alapanyag beszerzésében, várunk a húsboltunkban. Amennyiben nem bajlódnál az ünnepi étel elkészítésével, a házhoz kérhető ünnepi fogásokról itt tájékozódhatsz.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.