Mit együnk a hőségben? – Nyári ételek az Omlett Étteremben

Ismét visszatért a hőség, amikor is nem sok kedvünk van a meleg tűzhely mellett állni és főzöcskézni, sőt sokszor még az evés is nehezünkre esik. Ilyenkor a nyári ételek nagyon jó választásnak bizonyulnak, amik amellett, hogy hűsítőek, sokkal könnyebben megemésztjük őket és még az elkészítésük is nagyon egyszerű. 

Ha a hőségben nem csak fagyin szeretnénk élni, érdemes végiggondolni, mik azok az ételek, amiket gyorsan el tudunk készíteni és könnyen emészthetőek.

Nyári ételek - Saláta

Egy könnyed saláta a meleg napokra

 

Mire figyeljünk ilyen hőségben?

Ilyenkor nyáron úgy érezhetjük, nem vagyunk éhesek, de energiára ugyanúgy szükségünk van, így semmiképpen ne hanyagoljuk el a megfelelő tápanyagokat. A hőségben rengeteg folyadékra van szüksége a szervezetünknek. Kerüljük a cukros és alkoholos üdítőket, hiszen a nagy melegben ezek nem segítenek. Igyunk sok vizet, illetve gyümölcs és zöldségleveket is bátran fogyasszunk.
Kifejezetten jó hatása van a nyári melegben egy smoothie-nak, ami amellett, hogy nagyon finom, hűsít és még egészséges is. 

Választhatunk ilyenkor hideg gyümölcsleveseket, aminek elkészítése gyors és egyszerű. Ezeknek szintén nagy előnye, hogy egészséges, illetve nagyon laktatóak is tudnak lenni. 
Ha még ennél is egyszerűbb ételre vágyunk, válasszunk salátákat, amibe akár csirkehúst is tehetünk. 
Ha húsos ételekre vágyunk, kerüljük a zsíros fajtákat, hiszen ezeket nehezebben emésztjük meg.

Fordítsunk nagyobb figyelmet a reggelire, hiszen amellett, hogy ez a nap legfontosabb étkezése, reggel még könnyebben tudunk falatozni.

 

Nyári ételek az Omlettban

Ha nem szeretnél a készítéssel bajlódni, várunk éttermünkben, vagy rendelj tőlünk, hiszen, mi is felkészültünk a meleg napokra, így nyári ételek is találhatók az étlapunkon.
Hatalmas kedvenc a málnakrémleves, ami kimondottan frissítő és nagyon egészséges. Emellett várunk még salátákkal és könnyed nyári finomságokkal. Ha pedig valami desszertre, vagy hűsítőre vágynál, kóstold meg a banán splitet, vagy valamelyik turmixunkat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.