A nyeles hús – ez a kedvenc – De miért szeretjük annyira?

A nyeles hús a kedvenc. A legnépszerűbb a baromfihúsok között pedig a csirke. Főként a combjáért vagyunk oda. Minek köszönhető mindez?
Elsősorban annak, hogy a comb nem száraz és nem is csontos. Szemben a sokak által túl száraznak ítélt mellhússal és a csontos szárnnyal vagy a háttal. Másrészt a csirke rendkívül egészséges. A fehérje- és tápanyagtartalma magas. Kevés a kalóriatartalma és könnyen emészthető.

 
Érdemes azt is tudni, hogy csirkehús konyhatechnikai szempontból is kedvező tulajdonságokkal bír. Szinte önmagában süthető, elegendő a zsírtartalma ehhez. Nem szükséges plusz olaj, zsír hozzáadása az elkészítéskor. Emellett, ahogy a jomagyarbaromfi.hu oldalon is írják, sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszítenek, így tápanyag-tartalmuk koncentrálódik. A csirkében főként B-vitamin található, emellett számos más ásványi anyagban is gazdag.

 

Az Omlett étterem étlapja mellett a Jazz Chicken kínálatában is szerepel csirkehúsból készült étel. Ez utóbbinál – ahogy a névből is ered – kizárólag egészséges, minőségi csirkehúsból készült burgereket, bagetteket és salátákat kínálunk. Az Omlett étterem étlapja itt tekinthető meg, a Jazz Chicken kínálatról itt tájékozódhatsz.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.