Öt nyári Omlett-étel, ami garantáltan jól esik a nagy melegben is

Nyáron többnyire könnyű ételeket kívánunk. Sokszor elég csak egy saláta, egy hal vagy egy hideg gyümölcsleves. Most mutatunk öt fogást, ami szerintünk a legmelegebb napokon is jól esik. Mondjuk kellemes árnyékban, az Omlett teraszán elfogyasztva.

Kezdjük a salátákkal! A caesar saláta mindig jó. Nagyon sokan szeretik, nyáron különösen jól fogy. Laza étel, de azért energiát is ad. A csirkehús mellé jégsaláta, paradicsom, uborka és pirított kenyérkockák is kerülnek. Az egész étel pedig az ezersziget öntettől lesz igazán harmonikus ízvilágú.

A második ételünk is egy saláta. Méghozzá a kacsamell salátánk, amit tökmagolajjal, őrségi kecskesajttal és pirított tökmaggal kínálunk. Laktató, mert van benne kacsamell, de egyáltalán nem mondható nehéznek. Igazi nyári étel.

salatakicsi

A harmadik ételünket az ajánlatok között kell keresni. Nyáron általában kínálunk valamilyen igazán remek gyümölcsös levest. Ami akár hidegen elfogyasztva is kiváló. A legutóbbi kínálatban például eperkrém leves szerepelt. Nincs jobb nyáron egy gyümölcsös levesnél!

A negyedik nyári Omlett-fogás egy halétel. Pontosabban több, mert nem nagyon emelnénk ki egyiket sem az étlapról. Vagyis mindegyiket ajánlanánk. Nyáron a roston sült pisztráng éppúgy jó választás, mint egy fogas, amihez mondjuk grillezett zöldségeket kérünk.

1 (11)

Az ötödik egy könnyű, mediterrán jellegű étel. A Görögös pulykamell. Nyáron ez is nagyon jó választás. Igazi tengerparti hangulatot idéző étel. A pulykamellre ugyanis feta, paradicsom, oljabogyó is kerül. És mindezt csőben sütve készítjük.

Ha kedvet kaptál egy jó nyári éttermi ebédhez, vacsorához, várunk az Omlettben. Ha pedig az étlapunkra lennél kíváncsi, itt megnézheted.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.