Szombathelyen a Jazz Chickennél quinoa-ból is készítünk vegan fasírtpogácsát. Ez egy gluténmentes gabonaféle, aminek a tápértéke megegyezik a csirkehúséval. Amellett, hogy egészséges, lisztérzékenyek is fogyaszthatják, hiszen gluténmentes.
Ha lisztérzékeny vagy, kérjük, jelezd ezt nekünk a rendeléskor. Ebben az esetben salátával ajánljuk a quinoa-ból készült fasírtpogácsánkat.
A sokak számára még ismeretlen alapanyaggal nemrég a Házipatika.com oldalán is foglalkoztak. Ott írják, hogy a quinoa gyulladáscsökkentő hatású, a kalóriatartalma alacsony, a tápértéke viszont magas.
A Dél-Amerikából származó gabonaféle egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt az inkák fő eledele volt. Jó sok ásványi anyagot is tartalmaz: magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat, cinket, de vitaminokban is gazdag. Bőven van benne B-, C- és E-vitamin és antioxidánsokban is bővelkedik, ami pedig a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenti. Sőt, még lúgosító hatása is ismert.
Nagy méretért klikk a képre!
Nálunk, Szombatehelyen a Jazz Chickennél a vegan fasírt quinoa-ból, zabból és vörösbabkeverékből készül. Ami szerintünk burgerbe tökéletes, de a gluténre érzékenyeknek salátával “bolondított” formában kínáljuk.