Rántott húsos típus vagy? – Készítsd a panírt panko morzsából!

Sok családnál még ma sem múlhat el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy ne legyen az asztalon rántott hús. Amivel nincs is baj, csak talán eljött az ideje, hogy egy kicsit más formában is készüljön az a bizonyos bécsi szelet.

Rántott hús – kicsit máshogy

Jó alternatíva lehet például a panko morzsa. Ami most kezd is kicsit divat lenni – jó értelemben. A bisztrós újhullámmal együtt ugyanis visszatért a menő ételek közé a rántott szelet is. Csak már nem a sima kenyérmorzsás verzió, hanem a pankós.

De miben különbözik a panko morzsa?

Leginkább abban, hogy sokkal durvább szemű őrleményről beszélünk. A készítése is teljesen más, mint a kenyérmorzsának. Ugyanis a pankónál nem száraz kenyeret használnak, hanem frissen darálják a morzsát, és később sütik ropogósra. És ebben a tulajdonságban van a titok. A panko morzsa sokkal roppanósabb. Amellett, hogy nem szívja magába az olajat sütés közben.

Viszont a panko nem olcsó mulatság

Minél nagyobb szemű, annál drágább. Viszont tényleg finom. És viszonylag egyszerűen frissíthetsz vele a vasárnapi ebéd menüjén.

Próbáld ki így a rántott húst! Mi a hús alapanyagot adjuk hozzá.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.