Érdekes tények- ez lesz ha a reggeli elhagyása mellett döntesz

Tudod mi történik a szervezeteddel, ha rendszeresen kihagyod a reggelit? Lehet nem is érzed a hatását, de a reggeli elhagyása komolyabb problémákhoz is vezethet, mint gondolnád.

Pirítós és tojás

A reggeli elhagyása komoly problémákhoz is vezethet

 

A reggeli fontossága

A nap legfontosabb étkezése a reggeli. Annak ellenére, hogy ezt mindenki tudja, a nagy rohanásban sokaknál valahogy kimarad, vagy csak bedobnak egy kávét. Pedig fontos lenne időt fordítani rá, hiszen a reggeli nem csak azért lényeges, hogy ne korgó gyomorral induljunk útnak.

Az első étkezés elfogyasztása hatással lehet az egész napunkra, így valóban célszerű időt szánni erre, bármennyire is sietünk, ugyanis a reggeli feladata, hogy az agyunkat “üzemanyaggal” lássa el. Akik kiegyensúlyozottan és egészségesen szeretnének étkezni, nekik nem is kérdés, hogy a reggelizés mellett voksolnak.
A reggeli elfogyasztásával sokkal könnyebben vágunk neki a napnak, jobb lesz a közérzetünk is.  
Az első főétkezés felpörgeti az anyagcserét, fokozza a szellemi teljesítményt, beindítja az agyunkat és energiát ad a szervezetnek.

A rendszeres reggeli fogyasztásával kisebb az esélyünk az elhízásra és a cukorbetegségre.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ha kihagyjuk a reggelit, akkor könnyedén elhízhatunk, vagy hajlamosabbak leszünk a cukorbetegségre.

De mi történik velünk, ha úgy döntünk, valóban kihagyjuk ezt az étkezést?


A reggeli elhagyása tényleg káros?

Azok az emberek, akik azért hagyják el a reggelit, hogy fogyjanak, nekik van egy rossz hírunk. Ha reggel nem étkezel megfelelően, akkor később biztosan éhesebb leszel, így ilyenkor többet is fogyaszthatsz. Előfordulhat ilyenkor az is, hogy az esti órákban is étkezünk, ami pedig nagyon rossz szokás és elhízáshoz vezethet. Ám ha ezekre a dolgokra tudsz figyelni a reggeli elhagyása még nem feltétlenül vezet elhízáshoz. (Ettől függetlenül nem javasoljuk, hogy aki fogyni szeretne azonnal hagyjon fel a reggeli étkezéssel)
A reggeli kihagyása következtében az emésztésed is lelassulhat, ami pedig szintén az elhízáshoz vezethet, ha a többi étkezésünk nem tudatos. 
Mint fentebb említettük az agyunkra is hatással van a reggeli, így ha elhagyjuk azt, a teljesítőképességünk is romlik. Ez főleg gyerekeknél jelent kockázatot. 
Bár ez az állítás bármelyik étkezésnél megállja a helyét, de ha a délelőtt folyamán éhesek vagyunk a munkában és az iskolában, ingerültté válhatunk, ami az egész napunkra rányomja a bélyegét. Érdemes hát tele hassal indulni, így elkerülhetjük az esetleges vitákat is.

Egy tál színes műzli

Mindig hagyjunk időt a reggelizésre


Egy érdekességgel zárjuk a cikkünket, ami után biztosan elgondolkozol, hogy hogyan indítod a napodat: A reggeli étkezés a napunk energiamennyiségének 25%-át adja. 
Ezek után, ha kimerültnek érzed magad, érdemes elgondolkodni, hogy megfelelően reggelizel-e.

Ha nem rohansz és egy kiadós reggelire vágynál, ugorj be éttermünkbe, ahol biztosan megtalálod a kedvencedet. Rohanós reggeleken választhatod a bisztrót is ahonnan elvitelre is tudod kérni a finomságokat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.