Rendeljünk, vagy az étteremben fogyasszunk?

Előfordult már veled, hogy azon vaciláltál, hogy elmenj az étterembe, vagy inkább rendeld házhoz a finomságokat? Ha nehezen tudod eldönteni, felsorakoztatunk pár érvet mindegyik lehetőség mellett.

 

Bizony vannak olyan időszakok, amikor nincs kedvünk elmenni bevásárolni, a főzés pedig már szóba se jöhet, de mégis ennénk valami finomat. Ilyenkor választunk egy számunkra is megfelelő éttermet. Ezt követi a kérdés; házhoz rendeljük a fogást, vagy ott fogyasszuk el?
Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Mi most összeszedtünk pár érvet a két opció mellett, hogy könnyebben tudjatok dönteni.

 

A házhoz rendelés:

Ha fáradtak vagyunk

A változékony időben sajnos sokakkal előfordul, hogy fáradtnak érzik magukat, így munka után már nem szívesen mennek el boltba, hogy bevásároljanak. Ekkor válasszuk a házhoz rendelést.

 

Ha filmnézős/sorozatnézős napra vágyunk

Mikor rábukkansz egy jó filmre, vagy sorozatra, amellé biztosan jól esik egy finom fogás. Rendeld házhoz a kedvenc ételedet, dőlj hátra a kanapén és indulhat is a film vagy sorozat.

 

Időjárás

Az időjárást nem tudjuk befolyásolni. Nagy esőben, hóban, de még a kínzó melegben is sokan választják inkább a rendelést, minthogy beüljenek az étterembe. Ilyenkor a legjobb az otthoni jól megszokott környezetben étkezni. Ez még a kedvünket is javíthatja.

 

Távolság

Előfordulhat, hogy a kedvenc éttermünk éppen a város másik végén van. ilyenkor praktikusabb, ha a kedvenc fogásainkat megrendeljük.

 

 

Étteremben fogyasztás

Hangulat

Minden étteremnek van egy kellemes hangulata, amiért érdemes oda ellátogatni és ott elfogyasztani a finom fogásokat. Egy ebéd vagy vacsora elfogyasztása egy étteremben a hangulatunkat is javítja és egy élményként foghatjuk fel.

 

Kevesebb hulladék

Nagyon fontos, hogy óvjuk a környezetünket, így ha te is szeretnél rá vigyázni, inkább az étteremben fogyasztást javasoljuk, hiszen így megkíméled a környezetet a felesleges hulladéktól, mint például a csomagolóanyagok. 

Frissesség meglepetés nélkül

Étteremben az éppen frissen elkészült fogást rakják elénk, nem érhet minket meglepetés, hiszen ha véletlenül a rizs helyett krumplit kapunk, nyugodtan szólhatunk a pincérnek. Ez még a legjobb éttermekben is előforulhat egy-egy zsúfolt napon.

Még egy kis desszert

A főfogás elfogyasztása után még nyugodtan dönthetünk úgy, hogy megkóstoljuk az étterem egyik különleges desszertjét.

Akár rendelsz, akár helyben fogyasztasz, nálunk biztosan találsz valami kedvedre valót az étlapon!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.