Sertéshúsból is több kerül az asztalra az ünnepekkor

Az ünnepek alatt 2 és fél kilogramm sertéshúst fogyasztunk, 25 százalékkal többet, mint az év más időszakaiban. Sertéshús a legtöbbeknél a töltött káposztába kerül az év végén, de rántott hús is készül belőle és a szilveszterkor elfogyasztott virslik nagy százalékának alapanyaga is sertés.

Évente egyébként nagyjából 25 kilogramm sertéshúst fogyasztunk, hasonló mennyiséget, mint baromfiból. Mindezt a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bemutatása kapcsán ismertették.

 
Azt is közölték, hogy a magyar fogyasztók többségének minőségi sertéshúsra “fáj a foga”. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) által megrendelt és az Ipsos Piac és Véleménykutató Intézet által végzett kutatásból kiderül, hogy a magyar vásárlók előnyben részesítik a hazai sertéshúst, amit a nagy többség zamatosnak és jó minőségűnek gondol.

 
A vöröshús, köztük a sertéshús a gasztronómiai élmény mellett tápanyag gazdagsága miatt is szerves része a táplálkozásunknak, mivel fontos zsír-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás – olvasható. Érdemes tudni, hogy a minőségi sertéshúsból készült fogásokkal könnyedén fedezhetjük a napi nátrium, kálium, vas és B-vitamin szükségletünket. Emellett a sertéshús tartalmazza azokat az esszenciális aminosavakat is, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani, viszont alapvetőek az egészség fenntartásához.

 
Ön is minőségi sertéshúst fogyasztana? Nézze meg a Kámon-hús termékeit is, jöjjön el hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.