Szárazon vagy olajos pácban érlelt marhahúst kérjek az Omlett étlapjáról?

Ez is olvasható az étlapunkon: a frissensültjeink szárazon érlelt vagy olajos pácban érlelt marhahúsból is kérhetők. De mit jelent ez?

A marhahús éréséhez idő kell, bizonyos technikák szükségesek ahhoz, hogy állagban és ízében is olyan legyen a marhahús, amilyennek lennie kell. Az egyik ilyen eljárás a száraz érlelés. Az így készülő marhahús porhanyósabb és karakteres ízű lesz. A komolyabb kulináris élményre vágyók inkább így kérik a húst. Egyébként a száraz érlelés során a marhahús hosszú időn át függesztve készül. Szóval szükség van a gondoskodásra, de megéri.

Marharostélyos fűszerkéregben

Marharostélyos fűszerkéregben

Az olajos pácban készült marhahús is hasonlóan ízletes. Kicsit másabb ízű, mint a szárazon pácolt. Ebben az esetben inkább a pác íze dominál, de az állaga így is omlóssá tehető. A pácolás időtartama ebben az esetben két-három nap.

Persze nehéz azt pontosan leírni, hogy az egyes eljárások után milyen lesz a hús íze és állaga. Mi ezért azt javasoljuk, próbáld ki mindkét megoldást. Azt pedig, hogy milyen marhahúsból készült ételeket rendelhetsz nálunk, itt megnézheted.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.