Ez is olvasható az étlapunkon: a frissensültjeink szárazon érlelt vagy olajos pácban érlelt marhahúsból is kérhetők. De mit jelent ez?
A marhahús éréséhez idő kell, bizonyos technikák szükségesek ahhoz, hogy állagban és ízében is olyan legyen a marhahús, amilyennek lennie kell. Az egyik ilyen eljárás a száraz érlelés. Az így készülő marhahús porhanyósabb és karakteres ízű lesz. A komolyabb kulináris élményre vágyók inkább így kérik a húst. Egyébként a száraz érlelés során a marhahús hosszú időn át függesztve készül. Szóval szükség van a gondoskodásra, de megéri.
Marharostélyos fűszerkéregben
Az olajos pácban készült marhahús is hasonlóan ízletes. Kicsit másabb ízű, mint a szárazon pácolt. Ebben az esetben inkább a pác íze dominál, de az állaga így is omlóssá tehető. A pácolás időtartama ebben az esetben két-három nap.
Persze nehéz azt pontosan leírni, hogy az egyes eljárások után milyen lesz a hús íze és állaga. Mi ezért azt javasoljuk, próbáld ki mindkét megoldást. Azt pedig, hogy milyen marhahúsból készült ételeket rendelhetsz nálunk, itt megnézheted.