Szereted a marhahúsból készült ételeket? Akkor ez a kínálat tetszeni fog

Nézted már, hogy milyen marhahúsból készült ételek szerepelnek az Omlett étlapján? Nem csak marhapörköltet, hanem összesen tízféle marhahúsos fogást kérhettek.

Ugyan nagy kedvenc a marhapörkölt, de azért egyre többen kóstoltok meg nálunk más marhahúsos fogásokat is. Bár a többség még bátortalan, ezért a marhahússal még csak barátkozóknak írunk egy-két infót. Első lépésnek a rostélyost ajánljuk. Ez a húsféle magashátszínből készül. Ami finom és omlós. Így ha a marhapörkölt bejött, valószínűleg ez is ízleni fog.

Omlett étterem Szombathely - zöldborsmártásos marhahús

Bélszínsteak zöldborsmártásban – a köretet Te választod

A kicsit bevállalósabbaknak már jöhet a hátszín, ami akár 3 centiméter vastag is lehet. Ettől függetlenül nagyon ízletesen elkészíthető. Varga Ferenc, a konyhafőnökünk tesz is róla. Többféle mártással készíti. Remek hozzá például az erdei gombamártás, amit  ilyenkor ősszel különösen sokan rendelnek. De hasonlóan népszerű az ördögi hátszínünk is, ami durva borssal, jalapenoval mustárral és tabascoval készül.

Az Omlettben kérhető vesepecsenye, vagy más néven bélszín is. Ez a marha egyik legfinomabb része. Szerintünk érdemes legalább egyszer megkóstolni. Ha így teszel, valószínűleg több alkalom is lesz belőle.

Mi a vesepecsenyét chillis roquefort-mártással kínáljuk, de steak formában is készítjük, méghozzá zöldborsmártással. Az Omlettben készült, marhahúsból kínált ételeinket egyébként szárazon vagy olajos pácban érlelt marhahúsból is kérheted.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.