Szorong, stresszes? Egyen rántottát!

Nem vicc, a tojást fogyasztók könnyebben birkóznak meg a stresszes helyzetekkel, és a szorongásos állapotok is kevésbé jellemző rájuk. A tojásban található omega-3 zsírsav és B-vitamin is, ami az agy megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Ha nem fogyasztunk kellő mennyiségben, depressziósak lehetünk és szorongási zavarok is jelentkezhetnek. Minderről az origo.hu egyik cikkében olvashatunk.

 
A tojás a nap bármely étkezésekor jó választás lehet. A legtöbben mégis reggelire fogyasztják. Egy szendvicsen vagy rántottaként, omlett formájában elfogyasztva ugyancsak kifejtheti jótékony hatását. Írtunk már róla, hogy a bőséges reggeli nagyon fontos a szervezet számára, és arról is szólt már bejegyzésünk, hogy a reggel elfogyasztott tojás csökkentheti a délelőtti éhségérzetet.

 
Több ok is szól amellett, hogy reggel fogyasszunk tojást. Felkelés után azonban sokaknak nincs kedve sütéssel, ételkészítéssel bajlódni. Nekik jelenthet alternatívát Szombathely első reggelizője, az Omlett étterem. Itt változatos reggeli fogások közül választhat. Nézzen be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.