Tableten rendelünk és az éttermben kóstolómenüt is kérhetünk majd

Így alakulnak az étterembe járási és a vendéglátási szokások. Idén ilyen ételeket eszünk és így rendelünk a kedvenc helyünkön.

A trademgazain.hu összegyűjtötte, milyen vendéglátástrendek várnak ránk 2015-ben. Mi is innen válogattunk.

 

Először is a technika hozza a forradalmi változást. De nem az ételek elkészítésében, hanem a rendelésben és a fizetésben. Tableten kérjük majd az ételt és mobillal fizetnénk. Sőt, a vendéglátósok támogatják majd, hogy a vendégek az ételeket lefényképezzék, a fotókat pedig megosszák a közösségi oldalakon.

Rendezvényszervezés Szombathely

A képen az Omlett éttermet látjátok

Olvashatjuk, hogy előtérbe kerül a neurogasztronómia. Azaz a vendég minden érzékszervére igyekeznek hatni az étteremben. Például audiovizuális eszközökkel fokozzák a vacsoraélményt. Divatos lesz az életmód szerinti étkezés. Ehhez igazodnak az étlapok is. Választhatunk például ételallergiásoknak készített fogásokat. Lesznek kóstolómenük, tapasjellegű ajánlatok és flexibilis adagméretekre számíthatunk.

 

Terjed majd idén az “étteremjegy”. A sikeres éttermeknek a bizonytalan foglalások miatt megéri viszonylag olcsóbb, vissza nem váltható bonokat értékesíteniük, amelyek használatával mind nyersanyagbeszerzésüket, mind konyhájuk munkáját is jobban tervezhetik – olvasható.

 

2015-ben várhatóan eltűnik az űr az étteremtípusok között. A gyorséttermek szolgáltartásának minősége emelkedik és kialakul a hagyományos éttermekben is a fast fine kategória. A gyorséttermi kínálatról megtudtuk, a hamburger és a pizza “pozícióját” ostromolja a csirkeszárny és továbbra is népszerűek lesznek a csirkehúsból készül ételek – még több infó a várható trendekről.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.