Tavasz, grill és rozé bor

A könnyedségük, lazaságuk és gyümölcsös aromáik miatt tavasszal és nyáron is sokszor választjuk a rozé borokat. Gyakran fröccsben fogyasztjuk, jellemzően nyári meleg napokon tesszük ezt. Érdemes tudni, hogy a borhoz különösen passzolnak a paradicsomos ételek, és a salátákhoz is kiváló párosítás. A melegebb tavaszi napokon és a nyári forróságban sem a nehéz ételeket választjuk, ezért egy könnyű sonka, szalámi, kolbász vacsora mellé igazán jó választás a rozé bor. Előételekhez, húsos, tojásos finomságokhoz ajánlják, de tésztafélékhez – az előbb említett paradicsomos változatokhoz – kiváló. A rozé bornak nem kell túl hűvösnek lennie, 14-18 fokon fogyasztható.

 
Remekül passzol a könnyű húsokhoz, fehér húsokhoz, így szárnyasokhoz, halakhoz. Szintén a nyári programok egyik legkedveltebbike a grillezés. Az így elkészített húsokhoz is kitűnő párosítás a rozé. Van, hogy fröccs formájában fogyasztjuk ilyenkor – nagyon helyesen.

rose-kamonhus
Ha már fröccs, akkor érdemes tudni az arányokat:

Kisfröccs: egy deci bor, egy deci szóda
Nagyfröccs: két deci bor és egy deci szóda

 
Összegzésül tehát: a könnyű ételek kiváló párja a rozé, vacsorához, kolbász és szalámi mellé remek választás. Meleg tavaszi napokon, nyári forróságban pedig a grillezéskor kiváló szomjoltó a rozé fröccs. Ha kedvet kapott hasonlóan kellemes időtöltéshez, mi segítünk a húsok kiválasztásában. Felvágottak, minőségi kolbászok, szalámik is szerepelnek a kínálatunkban. Nézzen be hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.