Te hogyan eszel? Sokat elárul rólad

Sokmindent elárul rólunk az, hogyan eszünk. Más jellemző arra, aki lassan eszik és más arra, aki összekeveri az ételeket vagy hangosan rágcsál. Nézd meg, hogy az egyes viselkedési minták mit jelentenek – hátha magadra ismersz.

A HáziPatika.com a Litthletings.com nyomán közölte Juliet A. Boghossian viselkedésügyi szakértő állításait.

Eszerint aki lassan eszik, szeret megélni minden pillanatot az életben.

Aki pedig gyorsan veszi magához az ételt, az valószínűleg több dolog elvégzésére képes még a határidő letelte előtt – ez a munkahelyi környezetben érvényes megállapítás. Míg a magánéletben jellemző lehet rá, hogy mások igényeit a sajátjai elé állítja. Azaz nem fordít elég időt magára.

A rendszeretők többnyire a tányéron is szeretik a rendet. Nem örülnek annak, ha összeérnek az ételek. Ők valószínűleg kerülik a problémás szituációkat.

food-dinner-steak-fork-large

A kalandorok új ízeket is szívesen kipróbálnak. Az ilyen emberek többet kockáztatnak, és nem félnek az újításoktól sem.

Vannak olyanok, akik összekevernek mindent a tányéron. Ők képesek arra, hogy több dologra figyeljenek egyszerre – mondjuk a munkában. Az ilyen emberek valószínűleg barátságosak, és szakítanak időt másokra is.

A hangosan evők nem igazán foglalkoznak mások véleményével. Általában a saját fejük után mennek. Sok esetben pedig túl őszinték, ami elképzelhető, hogy más embereket zavar. Ahogy a hangos evés is.

Azok, akik mindent felszeletelnek kis részekre a tányéron, többnyire minden lépést átgondoló személyek. Olyanok, akik szeretnek mindent lefixálni és biztonságban tudni.

A válogatósak szeretnek a saját komfortzónájukban maradni. Olyan emberekkel veszik körül magukat, akiket jól ismernek. A szakértő szerint ők ettől függetlenül még kíváncsiak és nem félnek kérdéseket sem feltenni, és szeretnek tudni a dolgokról.

 

Te melyik típus vagy? Szeretsz új ízeket kipróbálni, netán a biztos, hagyományos fogásokat keresed az étteremben is? Nálunk, az Omlettben igyekszünk ilyen és olyan típusú vendégeknek is kedvezni. Ha különlegesebb ételeket ennél, nézz rá a havi ajánlatainkra, ha megszokott hazai ízeket keresel, mutatjuk az étlapunkat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.