Te mennyit jársz étterembe? Szombathelyen az Omlettben voltál már?

Készült egy felmérés arról, hogy mennyit járnak étterembe a magyarok. Kiderült, százból tizennyolcan hetente legalább egyszer étteremben étkeznek. További tizenhárom havonta kétszer-háromszor teszi ugyanezt. Százból tizenkettő pedig egy hónapban egyszer megy el étterembe. Szerintetek Szombathelyen is hasonló az arány?

Erre a Nielsen kutatása nem tér ki. Viszont az kiderült, hogy akik étterembe járnak, azok főként ebédelni térnek be – legalábbis Magyarországon. Európában az átlagot nézve viszont az étteremben vacsorázók száma a magasabb (61 százalék). Az étterembe járó magyarok 33 százaléka vacsorázni megy, míg reggelizni 6 százalék.

etterem-belulrol

Omlett étterem Szombathely

Az elemzés kitér arra is, hogy melyek a legnépszerűbb étterem típusok Magyarországon. Egyértelműen a gyorséttermek vezetnek. De nagy az igény az olyan éttermekre is, ahol asztalnál szolgálják fel az ételt és hétköznapi, fesztelen a hangulat.

Ha pedig éttermet választunk, szempont a kínálat ára, az étel minősége. Számít, de nem meghatározó az étterem kényelmes megközelíthetősége. Ezek az igények egyébként itthon és külföldön is hasonlóan alakulnak.

A kutatásból ugyanakkor kiderült az is, hogy manapság már nem csak ünneplés vagy egyéb alkalomból mennek étterembe az emberek. Sokaknak már az életmódjuk része az étterembe járás. Persze a nagyobb arány inkább külföldön jellemző, különösen Ázsiában. Az európai átlag 23 százalék.

Ha Te is szívesen jársz étterembe, és Szombathelyen keresel egy helyet, ahol jókat ehetsz, szívesen ajánljuk az Omlettet. Nézz el hozzánk, és kóstold meg a Varga Ferenc mesterszakácsunk vezetésével készített finomságokat. Az étlapunkat itt találod, az aktuális különleges ajánlat pedig itt érhető el.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.