Te milyen módon szereted? Mutatjuk, melyik mit jelent

Gyakran csak annyit látunk az étlapokon: pékné, dubarry, stroganoff módon elkészítve. Sokan vagyunk, akik nincsenek tisztában azzal, hogy melyik mit is jelent pontosan. Mutatjuk.

A dubarry mód az, amikor a natúr szeletre karfiolrózsa is kerül, amire pluszban besamelmártást és reszelt sajtot is raknak, majd így sütik meg az ételt.

A holstein szelet a legtöbb étterem kínálatában megtalálható. Gyakran menüben is felszolgálják a vendéglátók, így a tükörtojással a felszínén tálalt natúrszeletet sokan ismerhetik. A milánói mód, azaz a milánói szelet egy jó rántott szeletet takar, amit sajttal megszórva spagettivel vagy makarónival tálalnak.

Feri

A pékné módon “tálalt” csülök krumplival és hagymával együtt készül. És pecsenyelével meglocsolva sül kellemesen ropogóssá és egyben szaftossá.

A magyaróvári borda is ismerősen hangozhat. Ha a húsunk így készül, akkor az azt jelenti, hogy gombával, sonkával és sajttal grillezik nekünk az étterem konyhájában.

A stroganoff módot a marhahúsokhoz társítják a legtöbbször. Az így elkészített bélszín szalonnával, hagymával, gombával (csiperkés, vargányás), uborkával, tejszínnel és fehérborral lesz igazán ízletes.

A hentes módon készített húsokat szalonnás, gépsonkás, ecetes uborkás raguval tálalják. Az orly módon készített halat pedig lisztbe és sörtésztába mártják, majd sütik ki forró zsiradékban – legalábbis itthon. Külföldön vajba, tojásba mártják a halat, ezután morzsába meghempergetik és úgy sütik ki.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.