(T)együnk a tavaszi fáradtság ellen!

Ha mostanában a szokottnál is nehezebben indul a reggeled és többször is előfordul, hogy egész nap csak ásítozol, levert vagy, fáj a fejed, akkor ez bizony a tavaszi fáradtság jele. Az emberek többsége átesik ezen az időszakon a jó idő beköszöntével. Ha nem akarunk a kellemetlen tünetekkel bajlódni, bevethetünk néhány praktikát is.

A fáradtság legyőzésére a helyes táplálkozás az egyik legjobb orvosság. A legfontosabb tanács, amit érdemes mindig betartani, a megfelelő folyadékbevitel, azaz naponta 1,5-2 liter. Törekedjünk arra, hogy ez a folyadék  víz, gyümölcs- és zöldséglevek legyenek, igyekezzünk elfelejteni a cukros és szénsavas üdítőket.

 

Lazacsaláta az állandó étlapunkról

 

Tippek, hogy mi (t)ehetünk ilyenkor

A megfelelő napi energiaellátáshoz ügyeljünk arra, hogy naponta többször étkezzünk kisebb mennyiségben. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, illetve tejtermékeket. Az étkezés utáni bágyadtság elkerülésére érdemes inkább könnyen emészthető ételeket választani.

Kimondottan jót tesz ilyenkor, ha hetente többször is fogyasztunk halat. A hal nem csak a szívnek és az érrendszernek a jó barátja, de jó hatással van a bőrre, a hajra és az idegrendszerre is.
A húsok megválasztásánál érdemes a könnyebb húsokat választani, mint például a csirke vagy a pulyka, de választhatjuk a sertés, vagy marha húsok soványabb részeit is.

Tanácsos az étkezéseink mellé, vagy külön étkezésként hüvelyeseket fogyasztani, hiszen rosttartalmuknak köszönhetően megfelelő energiafelhasználást biztosítanak, emellett pedig tele vannak vitaminokkal.
Nagyon fontos, hogy a nap legfontosabb étkezését ne hagyjuk ki ebben az időszakban sem, hiszen egy finom, laktató és egészséges reggelivel a napunk is jobban fog indulni, ami pedig hozzájárul a nap további részéhez.

A tavaszi fáradtság leküzdéséhez csak egy kis odafigyelés és helyes táplálkozás kell. Ha rendszeresen étkezel nálunk, mindenképpen érdemes most megkóstolnod a lazacsalátát, ami nem csak könnyű fogás, de kimondottan egészséges is. És persze egy finom reggelit is próbálj ki nálunk, hogy könnyebben induljon a reggeled.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.