Tészta és az egészség

Évente 6-7 kilogramm tésztát fogyasztunk. Magyarországon a tíz legkedveltebb étel közé tartozik. Többet eszünk belőle mint rizsből.

Szakértők szerint tévhit, hogy a cukorbetegség és az elhízás kialakulásáért kizárólag a tésztafogyasztás lenne felelős. Sőt, ha mediterrán étrenddel kombináljuk, rendkívül pozitív hatásai lehetnek az egészségünkre.
A tésztában is van vitamin: E-, A-, B1-, B2- és B6-vitamint tartalmaz. Emellett kalcium, magnézium, kálium, foszfor és vas is található benne. A tojást tartalmazó tészták gazdagok fehérjékben, amely szervezet működéséhez rendkívül fontos. A változatosság és a mértékletesség természetesen itt is fontos. Ügyeljünk azért arra, hogy az étrendünk ne csak tésztából álljon!

 

Ha tehetjük, fogyasszunk mediterrán jellegű tésztaételeket is. Az Omlett étterem különleges ajánlataiban is rendszeresen szerepelnek hasonlók. Érdemes figyelni a havi ajánlatokat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.