Tíz “marha jó” étel az étlapunkról

Többször írtuk, hogy időközönként célszerű marhahúsból készült ételeket is fogyasztani. Egyrészt azért, mert rengeteg vitamin, ásványi anyag található benne, másrészt olyan zsírsavakban is gazdag, ami a rák kialakulásának megelőzésében segítenek. A másik ok, hogy változatosan elkészíthető. Így a sok csirke- és sertéshús mellett új ízélményeket  hozhat az életünkbe.

Nálunk, az Omlettben is tízféle, marhahúsból készült étel szerepel az étlapon. Az egyszerűbbnek számító marhapörkölttől egészen bélszínig.

De nézzük részletesen!

A legegyszerűbb és egyben a legnépszerűbb marhahúsból készült ételünk a marhapörkölt, amit  galuskával készítünk. Rendelhetsz tőlünk továbbá hagymás rostélyost és erdei gombamártással vagy narancsos-gyömbéres áfonyamártással kínált hátszínt is. Saját rostélyosunk egy 40 dkg-os steak, amit Beef à la Kámonnak hívunk. Kínálunk még ördög hátszínt, ami a csípősebb ízt kedvelőknek lehet a kedvence. Ez durva borsos, jalapenho paprikás, mustáros, tabasco-s finomság.

chilis vesepecsenye

Ha bírod a csípőset – nem égetően csípős -, akkor a chillis roquefort-mártással kínált vesepecsenyénk ízleni fog.

Az Omlett étlapján szerepel a bakonyi zsiványcspecsenye, de kínálunk bélszínsteaket zöldborsmártással és bélszíncsíkokat is, amit pedig Stroganoff módon készítünk. Azaz uborkával, gombával és póréhagymával.

Hogy tetszik a kínálat?

Ha rákívántál a marhahúsra és amennyiben a felsoroláson kívül az árakra is kíváncsi lennél, nézz rá az étlapunkra is!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.