A tojás koleszterintartalma: indokolatlan a túlzott félelem – nézze meg, miért?

Újabb felmérések adatai igazolják, hogy kevésbé kell tartani a tojás koleszterintartalmától, mint azt korábban sokan hitték. Most 17 kutatás eredményeit vetették össze. Egy átlagos méretű tyúktojás 40 gramm, amelyből 15 gramm a sárgája, 25 gramm a fehérje. Ezekben az összetevőkben olyan anyagok találhatók, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Többször írtuk, hogy lényegében a C-vitaminon kívül minden megtalálható benne.

 
A femina.hu-n közöltekben olvasható, hogy a szakértők azért óvnak a túlzott tojásfogyasztástól, mert a sárgájában található rossz koleszterin összefüggésben áll az érelmeszesedéssel és a szívbetegségek kialakulásával. Ezek mellett azt is olvashatjuk: arról sem szabad megfeledkezni, hogy a koleszterin az emberi sejtek fontos alkotóeleme, és normál esetben a bevitt koleszterin hatására a szervezet által termelt koleszterin mennyisége csökken. A tojás pedig koleszterinben gazdag, ugyanakkor telítettzsírsav-tartalma viszonylag alacsony.

Szombathely első reggelizőjében, az Omlett étteremben is kínálunk számos, tojásból készült ételt. Kérje az étteremben a reggeli ajánlatunkat!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.