Töklámpás vagy inkább sütőtökös étel? Esetleg mindkettő?

Nem csak a sütőtökös ételek, hanem a töklámpás faragásának az ideje is megérkezett. Szerintünk jó időtöltés a gyerekekkel, a baráttal, a barátnővel, a házastárssal egyedi töklámpást készíteni. És ugyanolyan jó új ételeket, mondjuk sütőtökből készült finomságokat együtt elkészíteni és megkóstolni.

A lámpás faragása nem nehéz, rengeteg sablon található a neten. A legegyszerűbb, ha a tök tetejét levágjuk, háromszög alakú szemet rajzolunk és cikcakkos szájat. A tök belsejét kanállal kivájjuk, a szemek és a száj körüli vonalakat pedig gombostűvel bebökdössük. Ezután kivágjuk. A belsejébe mécsest teszünk, és kész.

toklampas

A mintázatot lehet fokozni, ez mindenkinek a kreativitására van bízva, ahogy az is, milyen ételeket próbál ki, mondjuk sütőtökből. Ajánljuk például a baconbe tekert sütőtököt vagy a fokhagymás csirkecombot szalonnás sütőtökraguval vagy a sütőtök krémlevest baconchipsszel, esetleg a kacsacombot fehérboros sütőtökkel. Érdemes megkóstolni új ételeket!

 

Ha kedvet kaptál a sütőtökös ételek elkészítéséhez, a hús alapanyag kiválasztásakor számíthatsz ránk. Kérdezz a kollégáinktól bátran, gyere el hozzánk a Kámon-hús hentesüzletébe, és nézz körül!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.