Top alapanyagok a legjobb őszi ételekhez

A természet ősszel is ellát minket bőven a legjobb alapanyagokkal. Kiváló ételek készíthetők az ilyenkor termő gyümölcsök, zöldségek felhasználásával. Nézzük a legnépszerűbbeket.

A sütőtök kihagyhatatlan, sokan krémlevest készítenek belőle. Mi is többször kínáljuk az Omlettben. Az alma tökéletes párja a sült-szalonnás karajnak. A gesztenye a csirkemellhez passzol. De más göngyölt húsokhoz is jó választás. A dió számos módon felhasználható, érdemes kipróbálni például a dióbundában sült húsokat. A szőlőről már korábban ejtettünk pár szót, olvass bele ebbe a bejegyzésünkbe. A szeptemberi különleges ajánlatunkban is számos szőlős ételt találtok, íme a részletek.


A gomba egyértelműen az ősz egyik legnépszerűbb étele. Önmagában pörköltként, rántva, mártásban húsokhoz és levesben is kiváló. Nem szabad elfeledkeznünk az áfonyáról sem, ami a kacsasülthöz, vadhúsokhoz ajánlott. Ez is mártás vagy töltelék formájában.

 
Az őszi alapanyagok felhasználási módja igencsak széles. Ha szeretnél hasonlót készíteni, netán ötletre van szükséged a hozzávaló hús kiválasztásakor, bátran kérdezz kollégáinktól Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.