TOP karácsonyi ételek

A legtöbb magyar családban a főételt tekintve halászlé, töltött káposzta vagy pulyka készül. Van, akinél mindhárom, míg másoknál a halászlevet rántott hal helyettesíti, a pulykát pedig kacsasült. De bejgli szinte mindenkinél lesz.

Hal nélkül nincs karácsonyi menü

A Lovebox.hu készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy a legnépszerűbb karácsonyi ételek a halászlé, a töltött káposzta és a rántott hal, de minden negyedik ünnepi asztalra kerül krumplisaláta, töltött pulyka vagy libamáj is hagymalekvárral.

Karácsonyi teríték, ünnepi menü

Fotó: Pexels.com

A bejgli is kihagyhatatlan

Háromból két háztartásban szerepel az ünnepi menüben a mákos vagy diós édesség, de minden harmadik otthonban ott van mákos guba is. A válaszadók 19 százaléka aranygaluskát (is) készít, míg 14 százalék mézeskalácsot is süt.

Mit iszunk?

Forralt bort az ünneplők 40 százalék fogyaszt karácsonykor, ugyanakkor ilyenkor népszerű ital a bor és a pezsgő is. Sört és puncsot viszont csak minden tizedik ember iszik szívesen karácsonykor.

Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?

Ha nem bajlódnál az ételek elkészítésével, nálunk megrendelheted a karácsonyi menüt, amit Szombathelyen házhoz is szállítunk. De természetesen a hús alapanyagot is beszeretheted nálunk. Várunk a hentesüzletünkben is.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.