Újabb jótékony hatását tárták fel a tojásnak – reggelire különösen jó

Nemrég írtuk, hogy a szalonna menyi jótékony hatással rendelkezik. A kutatók most hasonlóan jókat közöltek a tojásról. Kiderült, hogy napi egyetlen tojás elfogyasztása 12 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának a kockázatát.

Ebből is az látszik, hogy a körültekintő fogyasztással általában nincs probléma. Mindent lehet enni, csak tudni kell mértéket tartani. Jöhet a szalonna és jöhet a tojás is, a lényeg, hogy semmit se vigyünk túlzásba, és változatos legyen az étrend.

Visszatérve a tojás jótékony hatásaira. Nem csak az agyi érkatasztrófa megelőzésében van jelentősége. A sárgája ugyanis olyan antioxidáns hatású anyagokat is tartalmaz, amik egyebek mellett a gyulladásos folyamatoktól, valamint a szív- és érrendszeri betegségektől is védenek. De  a daganatok kialakulásának kockázatát is csökkentik.

És, hogy miért érdemes reggelire rántottát enni?

Szintén egy tanulmány ad erre választ. Ha reggel tojást, fehérjedús ételt fogyasztunk, csökken a napközbeni éhségérzetünk, ami azt eredményezi, hogy a nap hátralevő részében kevesebb felesleges kalóriát fogyasztunk majd. Így sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a táplálkozásunk. Végeredményben egészségesebb lesz az életmódunk.

Jól hangzik…

Ezek alapján mi azt gondoljuk: a tojás, a kolbász és a szalonna is fogyasztható rendszeresen. Viszont – mint mindenben -, a mértékletesség itt is fontos. A lényeg, hogy nem kell lemondani a finomságokról, csak legyünk tudatosak az étkezésben is.

Ha kedvet kaptál egy remek napindító étkezéshez, mi szívesen látunk az Omlettben, Szombathely első reggelizőjében. Nézz el hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.