Ön egészségesen étkezne? – Ennyivel kerül többe
A zöldségben, gyümölcsben gazdagabb étkezés többe kerül. Egy kutatás rávilágított arra, hogy mennyivel kell ezért magasabb összeget fizetni.
A zöldségben, gyümölcsben gazdagabb étkezés többe kerül. Egy kutatás rávilágított arra, hogy mennyivel kell ezért magasabb összeget fizetni.
Egy év alatt három kilóval kellene többet fogyasztanunk sertéshúsból. A mostani átlag a múlt század kilencvenes éveiben megevett mennyiségnek felel meg.
A kiegyensúlyozott táplálkozásban elengedhetetlenek a baromfifélék. Különösképp a fehérje-, a vitamin- és az ásványi anyag tartalmuk miatt. Ezek a húsok könnyen emészthetőek, a szénhidrát tartalmuk pedig elenyésző.
Ön is szereti a pulykát? Egyre többen vannak ezzel így. Az utóbbi években igencsak megnőtt a pulykafogyasztás Magyarországon.
Miért ne űzzük ki az étrendünkből a vöröshúst? Egyrészt finom ételek készíthetők belőle, másrészt a korábbi állításokkal ellentétben az egészségre is jótékonyan hat.
Készített egy remek összeállítást az origo.hu arról, mit javasolnak a szakemberek, mennyi ideig fogyaszthatók egyes élelmiszerek. Hogyan célszerű hűteni azokat?
Számít a hús állaga, a színe. Ez utóbbi függ a tartás jellegétől. A szabadban nevelkedett csirkék húsa valamivel sötétebb.
Nem mindig célszerű a hús vásárlásakor az alacsony zsírtartalomra törekedni. A két százalék alatti zsírtartalom ugyanis az élvezeti érték komoly csökkenésével jár. Sőt, ebben az esetben sok olyan vitamin nem jut be a szervezetbe, amelyre szükség lehet az egészséghez.
Az időjárás alkalmas lesz arra, hogy egy utolsó szabadtéri grillezésre készüljünk. Napközben a 20-25 fok kiválóan alkalmas arra, hogy kint legyünk.
Ha nincs elég fehérje a szervezetben, gyengül a betegségekkel szembeni ellenálló képességünk. Mikor lenne aktuálisabb erről írni, mint most, a tél közeledtével. Ilyenkor tanácsos sovány húsokat fogyasztani, ezeknek ugyanis nagyobb a fehérjetartalma. Csirke, pulyka kiváló lehet.