Hírek

Olcsóbb lesz jövőre a hús?

Jövőre csökkenhet a hús áfája. Azt azonban még nem tudni, hogy milyen mértékben.

2013.10.24.Tovább olvasom

Még jobb minőségű húsáru

Egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket dolgoz ki az Országos Húsipari Kutatóintézet. Az intézet szakértői 12 újdonságot fejlesztettek ki. Köztük olyan recepteket, amelyben csökkentett a sótartalom. Egyebek mellett felvágott-, sonka- és kolbászfélékre.

2013.10.3.Tovább olvasom

Csirke vagy pulyka? Milyen húst válasszak?

Tudta, melyik húsfajt a legtáplálóbb? A marhahús. Nagyobb energiatartalommal rendelkezik még a libahús és a kacsahús.

2013.10.3.Tovább olvasom

Iskolai végzettség és húsfogyasztás, van összefüggés – egy kutatás szerint így vásárolunk húst

A baromfi és a sertéshús. Ezek a legkedveltebb húsfélék Magyarországon. Az összes élelmiszerhez képest a baromfi a második, míg a sertés a tizedik a sorban. A marhahús sem maradt le a többi húsféléhez képest. A magyarok 59 százaléka szívesen fogyasztja, míg a vadakkal 40 százalék tesz ugyanígy. A kutatás eredményeiből megállapítható, hogy ez utóbbi kettő húsféle ritkábban kerül az asztalra.

2013.10.3.Tovább olvasom

Már nem lapozzuk a receptkönyvet – megjelentek a mobilos “főzősegéd” programok

Manapság már nem a receptkönyvet lapozzuk fel, ha valami újat főznénk. A legtöbbeknek az első az internet. Az online receptoldalaknál is tovább lehet már lépni. Megjelentek az okostelefonra letölthető “főzősegédek”.

2013.10.3.Tovább olvasom

A húsok és a tojás koleszterintartalmát néztük – Ezt tudta róluk?

Úgy néz ki, nem egészségtelen a tojás. Bátran mehet az omlett is reggelire. Egy új kutatás szerint napi átlagban egy tojás nem növeli a szívbetegségek kockázatát. Igaz, a tojás koleszterinben gazdag, mégis belefér az étrendbe.

2013.10.3.Tovább olvasom