Egészséges a szalonna – csak jó minőségű legyen

Nem kell félni a szalonnától. A megfelelő minőségű egészséges is lehet, amennyiben mértékkel fogyasztjuk. Bár ha megnézzük nagyszüleink étkezés szokásait és az egészségi állapotukat, arra juthatunk, hogy akár naponta is ehetünk szalonnát, csak mesterséges anyagoktól mentes legyen.

Azért nem árt, ha mást is eszük, a változatos étrend rendkívül fontos. A szalonnától pedig nem szabad félni. Egyrészt mert a rajta található zsírokra szüksége van a szervezetünknek. Dietetikusok nyilatkoznak úgy, hogy egy-két szelet szalonna az egészséges élet részét kell, hogy képezze. A szervezetnek kellenek a zsírok, nélkülük például számos vitamin nem tud feloldódni. A szalonna egészséges hatásáról még az RTL Klub híradója is beszámolt korábban – nézze meg a bejátszást itt!

szalonna
A felsoroltak mellett azonban számos más előnye is van a szalonnafogyasztásnak. Legfőképp energiát ad, ezért érdemes reggel fogyasztani belőle. Egy kis rántottával jól indíthatja a napot és erőt adhat a kihívásokhoz. Fontos azonban, hogy adalékanyagoktól mentes szalonnát vásároljunk.

 
Minőségi húsért, hentesáruért jöjjön el hozzánk, nézze meg a kínálatot Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.