Miért olyan fontos reggelizni?

Ha nem szeretnénk, hogy idő előtt, már a délelőtt első felében elfogyjon az energiánk, szükséges reggeliznünk. Egy kiadós nap indító étkezés ugyanis serkenti az agyműködést. Így amire a munkába érünk, teljesen készen állunk a feladatokra. Nem beszélve arról, hogy a délelőtti hangulatingadozásnak is kisebb az esélye, ha reggelizünk.

Egyébként ezt sokan tudják is, mégsem reggeliznek. Egy firss felmérés szerint a magyarok 58 százaléka eszik minden nap reggelit, a többiek csak egyes napokon, vagy egyáltalán nem.

Kiderült az is, hogy alig van időnk reggelizni. A megkérdezettek 28 százalékának nem jut 10 perce egy hétköznapi reggelire, 61 százalék tud csupán 10-20 percet szánni a napindító étkezésre. Hétvégén persze más a helyzet. Ekkor 43 százalék fél órát is szán a reggeli közös étkezésre.

Aki nem eszik ébredés után, az többnyire az időhiányra hivatkozva mellőzi el a reggelit (68 százalék).

A felmérés kitért arra is, hogy mit eszik az, aki rendszeresen reggelizik.

Kiderült, lényeges szempont, hogy az étel egészséges legyen. Emellett finomnak, laktatónak és gyorsan elkészíthetőnek is kell lennie.

Te hogy állsz a reggelizéssel?


Ha lenne egy kis időd, és egy kiadós, ízletes reggelire vágynál, várunk Szombathely első reggelizőjében, az Omlettben. De az étterem mellett lévő bisztrónkban is remek ételeket kóstolhatsz.


 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.