Kámon-Hús Kft.

Ahol mindent megtalál

9700 Szombathely Maros utca 2

06 94 460-096

info@kamonhus.hu


Hírek

Már nem lapozzuk a receptkönyvet – megjelentek a mobilos “főzősegéd” programok

Manapság már nem a receptkönyvet lapozzuk fel, ha valami újat főznénk. A legtöbbeknek az első az internet. Az online receptoldalaknál is tovább lehet már lépni. Megjelentek az okostelefonra letölthető “főzősegédek”.

2013.10.3.Tovább olvasom

A húsok és a tojás koleszterintartalmát néztük – Ezt tudta róluk?

Úgy néz ki, nem egészségtelen a tojás. Bátran mehet az omlett is reggelire. Egy új kutatás szerint napi átlagban egy tojás nem növeli a szívbetegségek kockázatát. Igaz, a tojás koleszterinben gazdag, mégis belefér az étrendbe.

2013.10.3.Tovább olvasom

Sült hagymakarika: szinte mindenhez. Nálunk a burgerbe megy

Ki mihez fogyasztja a sült hagymakarikát? Nálunk a Jazz Chicken burgerbe megy. Sokan viszont csak önmagában fogyasztják. Különböző szószokkal, ketchuppal, majonézzel is kiváló.

2013.08.10.Tovább olvasom

Tápláló reggelivel célszerű indítani a napot

Az európaiak 20 százaléka egyáltalán nem eszik reggelit, 61 százalékuk pedig hetente többször kihagyja ezt az étkezést. Elmondásuk szerint az ok, hogy reggel nincs idejük rá.

2013.08.10.Tovább olvasom

Ha evés előtt elvégezzük a megszokott rituálénkat, jobban ízlik az étel

Felállítottunk egy sorrendet, hogy szerintünk mely ételeket készítik a legtöbben bográcsban. Úgy fest, hogy a mi listánk nagyjából egyezik a hivatalos adatokkal. A Maggi végzett ugyanis egy felmérést, amiből kiderült, hogy a legnépszerűbb bográcsétel a pörkölt és a halászlé, ezt követi a gulyás aztán paprikás krumpli, ezután jön a lecsó. 

2013.08.3.Tovább olvasom

Öt kedvenc, népszerű étel, amit a bográcsban szeretünk elkészíteni

Összegyűjtöttük, melyek azok az ételek, amelyeket a legtöbben szívesen szeretnek bográcsban készíteni. Az első helyen – meglátásunk szerint – a bográcsgulyás szerepel, de nincs sokkal lemaradva a vörösboros marhapörkölt. A harmadik helyre a halászlevet tettük, a negyedikre pedig paprikás krumplit. Az ötödik helyen a lecsó szerepel. 

2013.08.3.Tovább olvasom

Azoknak az ételeknek, amelyeknek az elfogyasztása előtt bizonyos rituálékat tartunk, jobb az íze. Az a szülinapi torta, amelyiken elfújtuk a gyertyát, jobban ízlik.

Sőt, van, hogy csalódunk akkor, ha a megvásárolt bor nem parafadugós, hanem csavaros. Ezután már nem is olyan finom. Nincs meg a rituálé, a kicsomagolás, a dugóhúzó használata és a pukkanás.Gondoljunk csak a kávéfogyasztásra. A folyamatos kevergetés is a rituálé része.

2013.08.3.Tovább olvasom