Manapság már nem a receptkönyvet lapozzuk fel, ha valami újat főznénk. A legtöbbeknek az első az internet. Az online receptoldalaknál is tovább lehet már lépni. Megjelentek az okostelefonra letölthető “főzősegédek”.
Úgy néz ki, nem egészségtelen a tojás. Bátran mehet az omlett is reggelire. Egy új kutatás szerint napi átlagban egy tojás nem növeli a szívbetegségek kockázatát. Igaz, a tojás koleszterinben gazdag, mégis belefér az étrendbe.
Ki mihez fogyasztja a sült hagymakarikát? Nálunk a Jazz Chicken burgerbe megy. Sokan viszont csak önmagában fogyasztják. Különböző szószokkal, ketchuppal, majonézzel is kiváló.
Az európaiak 20 százaléka egyáltalán nem eszik reggelit, 61 százalékuk pedig hetente többször kihagyja ezt az étkezést. Elmondásuk szerint az ok, hogy reggel nincs idejük rá.
Felállítottunk egy sorrendet, hogy szerintünk mely ételeket készítik a legtöbben bográcsban. Úgy fest, hogy a mi listánk nagyjából egyezik a hivatalos adatokkal. A Maggi végzett ugyanis egy felmérést, amiből kiderült, hogy a legnépszerűbb bográcsétel a pörkölt és a halászlé, ezt követi a gulyás aztán paprikás krumpli, ezután jön a lecsó.
Összegyűjtöttük, melyek azok az ételek, amelyeket a legtöbben szívesen szeretnek bográcsban készíteni. Az első helyen – meglátásunk szerint – a bográcsgulyás szerepel, de nincs sokkal lemaradva a vörösboros marhapörkölt. A harmadik helyre a halászlevet tettük, a negyedikre pedig paprikás krumplit. Az ötödik helyen a lecsó szerepel.
Sőt, van, hogy csalódunk akkor, ha a megvásárolt bor nem parafadugós, hanem csavaros. Ezután már nem is olyan finom. Nincs meg a rituálé, a kicsomagolás, a dugóhúzó használata és a pukkanás.Gondoljunk csak a kávéfogyasztásra. A folyamatos kevergetés is a rituálé része.