Tel: 06 94 500 465
Bisztró nyitva tartás:
Hétfő: 06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva
A szalagos fánk titka a tészta és a megfelelő sütésen múlik. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
A tetejére porcukrot, vagy lekvárt is tehetsz!
Előkészületek: 45 perc
Kelesztési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 20-30 perc
ELKÉSZÍTÉS
A langyos tejhez adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd az élesztőt morzsold bele. Futtasd fel. Ez akkor lesz jó, amikor már jól megemelkedett. Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot illetve a tejet. Ezután jöhet a vaj és a tojássárgája. Dagassz belőle rugalmas tésztát, ezután egy órán át hagyd kelni.
A tészta akkor lesz jó, ha a kétszeresére növekedett. Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és ujjnyi vastagságúra nyújtsd. Pogácsaszaggatóval, vagy pohárral szúrd ki a formákat. A fánkok forró olajba süsd ki. Ezekre figyelj: bő, forró olajban, közepes lángon és fedő alatt süsd ki! Akkor fordíts a fánkokon, amikor az egyik felük már aranybarna, vedd le a tetőt, fordítsd meg és süsd tovább fedő nélkül.
Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.