Kapcsolat

Kámon-Hús Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Maros utca 2.

Tel: 06 94 500 465

Húsbolt nyitva tartás

Bisztró nyitva tartás:
Hétfő:
06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva

 



Farsangi szalagos fánk

2022.02.14.

A szalagos fánk titka a tészta és a megfelelő sütésen múlik. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A tetejére porcukrot, vagy lekvárt is tehetsz!

Előkészületek: 45 perc

Kelesztési idő: 1 óra

Elkészítési idő: 20-30 perc

ELKÉSZÍTÉS

A langyos tejhez adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd az élesztőt morzsold bele. Futtasd fel. Ez akkor lesz jó, amikor már jól megemelkedett. Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot illetve a tejet. Ezután jöhet a vaj és a tojássárgája. Dagassz belőle rugalmas tésztát, ezután egy órán át hagyd kelni.

A tészta akkor lesz jó, ha a kétszeresére növekedett. Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és ujjnyi vastagságúra nyújtsd. Pogácsaszaggatóval, vagy pohárral szúrd ki a formákat. A fánkok forró olajba süsd ki. Ezekre figyelj: bő, forró olajban, közepes lángon és fedő alatt süsd ki! Akkor fordíts a fánkokon, amikor az egyik felük már aranybarna, vedd le a tetőt, fordítsd meg és süsd tovább fedő nélkül.

Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.

kapcsolat

Farsangi szalagos fánk

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Kámon-Hús Kft. - Magyar