Kapcsolat

Kámon-Hús Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Maros utca 2.

Tel: 06 94 500 465

Húsbolt nyitva tartás

Bisztró nyitva tartás:
Hétfő:
06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva

 



Ezért együnk több halat!

2021.02.14.

Te tudod mennyi halat kell együnk ahhoz, hogy elérjük az ajánlott mennyiséget? Magyarországon a halfogyasztás kevésbé népszerű, sokkal kevesebb halat fogyasztunk, mint az ajánlott. A halnak rengeteg pozitív egészségügyi hatása van, így tanácsos rendszeresen fogyasztani belőle. Cikkünkben bemutatunk 5 olyat jótékony hatást, amiért érdemes bevezetni többször is a menübe a halat.

Együnk az immunrendszerünkért!

A hal fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, amik hozzájárulnak az immunrendszered megfelelő működéséhez. Ha szeretnéd fenntartani az immunrendszered egészségét, mindenképpen fogyassz legalább heti egyszer halat.

Ezeket a fontos anyagokat találod a halban: foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium, kalcium, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamin

A szív egészsége

A rendszeres halfogyasztás rengeteg betegséget előz meg és segít fenntartani az egészségedet. Többek között segít fenntartani a szív egészségét és csökkenti a magas vérnyomást is.

A halak kevés koleszterint tartalmaznak, jelentős omega 3 zsírsav forrás, amiről köztudott, hogy csökkenti a szívroham kockázatát.

Együnk halat a mosolyért

Furcsán hangzik, de igaz! A halfogyasztástól boldogabb leszel, ugyanis tele van D-vitaminnal és B12-vitaminnal, ami segít a megfelelő idegrendszer működésében és természetesen a hangulatod is javulni fog.

Szomorúságra, levertségre tehát remek gyógyír lehet a halfogyasztás.

Turbózd fel az agyad

Ha már veled is előfordult, hogy nem emlékeztél arra, hogy hova tetted a kulcsodat, hány órát beszéltél meg egy találkozóra, akkor turbózd fel Te is az agyadat hallal!

A halak zsírösszetételének köszönhetően hozzájárulnak az emberi agy megfelelő működéséhez. Kutatások kimutatták, hogy azok az idős emberek, akik rendszeresen fogyasztottak halat, kisebb esélyük van a szellemi leépülésre.

Könnyű emésztés

A hal olyan húsok közé tartozik, amely magas víztartalmú, emellett az izomrostok között laza és finom szerkezetű kötőszövet van, így könnyen megemészthető.

Halas ételeket otthon is készíthetsz, az elkészítésük nagyon egyszerű, többféleképpen fűszerezheted, tálalhatod. Ha azonban nem bajlódnál vele, nálunk többféle halas ételt találsz, akár állandó, akár szezonális ajánlatunkban.

kapcsolat

Ezért együnk több halat!

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Kámon-Hús Kft. - Magyar