Csirke vagy pulyka? Milyen húst válasszak?

Tudta, melyik húsfajt a legtáplálóbb? A marhahús. Nagyobb energiatartalommal rendelkezik még a libahús és a kacsahús.

Ezek után következik csak a pulykahús és a sertés. Ha egy jó tápláló, energiát adó ételt szeretnénk készíteni, akkor ezekből a húsokból válasszunk.
Például pulykahúsból készült szendviccsel kiválóan lehet indítani a napot. Kellő mennyiségű energiát ad, a zsír és szénhidrát tartalma pedig rendkívül alacsony a többi húsféléhez képest. Egészséges és tápláló.
Hasonló értékekkel rendelkezik a csirkehús is. A csirkemell és pulykamell közel azonos zsír és szénhidrát tartalommal bírnak.

Ha minőségi húsárut vásárolna Szombathelyen, jöjjön el a Kámon-hús Kft. hentesüzletébe: Szombathely, Maros u. 2.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.