Mi kerüljön a kocsonyába?

Ahány ház, annyi szokás, mondhatnánk. Legalábbis, ha a kocsonyába főzött “disznóságokat” nézzük. Egyesek a lazább változatot készítik: tojással, zöldségekkel. Mások csak füstölt csülköt raknak bele, de vannak olyanok is, akik jó kis bőr, köröm, farok és fül nélküli kocsonyának neki sem állnak. Nekik valamilyen szinten igazuk van, hiszen a jó kocsonyához kollagénre mindenképpen szükség van. Azaz a cupákos falatokat a főzéskor senki se hagyhatja ki. Persze a kész kocsonyából kihagyhatók, de a főzéskor nem szabad mellőzni azokat. A kollagén tartalmú hozzávalókból fől ki ugyanis a zselatin, és annak hatására áll össze a kocsonya. Ezt fontos tudni, ha otthon állnánk neki elkészíteni.

DSC_0104 (1)

Szóval: ha kocsonyát főznél, és hozzávaló, megfelelő kocsonya húst keresel, kérdezz rá a húsboltunkban. De ha nem bajlódnál az elkészítéssel, a bisztróban készen is vásárolhatsz. A címünk: Szombathely, Maros u. 2.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.