A töltött, göngyölt húsokat szereted?

Belegondoltatok már abba, hogy mennyiféle módon lehet elkészíteni egy göngyölt húst? Pontosabban hányféle töltelék kerülhet egy húsba? Mi most megtettük.

Kezdetnek mindjárt ott van a klasszikus darált hús, ami mondjuk paradicsomos változatban is készíthető – ha bejön az olaszos ízvilág. Vagy csak egyszerűen zöldfűszerekkel is készíthetjük. Aztán tehetünk szimplán házi kolbászt is a göngyölt húsba. Vagy megtölthetjük sonkával, füstölt sajttal és baconnel. Ilyen verzióban mi rendszeresen kínálunk töltött húst a menüben. De ott van a zsemlés töltelék is. Tojás, só, bors és egy kis petrezselyem.

Ennyire egyszerű tölteléket is tehetünk a göngyölt húsba.

Vagy, ha szeretjük a mediterrán ízeket, tölthetjük a húst zöldségekkel is. Vegyesen vagy önállóan. Kukorica, spenót, padlizsán, gomba… sorolhatnánk. Vagy mehet bele tojáskrém, fűszeres túró. A variációknak gyakorlatilag csak a képzelet szab határt.

Nincs más teendőd, csak tedd be a sütőbe!

Mi is gyakran készítünk tölteléket saját recept alapján. Ilyen került a múltkor postolt töltött pacsniba is. És ilyen van a képen látható, a húsboltban beszerezhető, teljesen sütésre előkészített göngyölt húsban is.

Szóval, legyél merész, készíts töltött húst! Tedd így változatossá az ételeket!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.