Kapcsolat

Kámon-Hús Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Maros utca 2.

Tel: 06 94 500 465

Húsbolt nyitva tartás

Bisztró nyitva tartás:
Hétfő:
06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva

 



Az 5 legjobb fánk recept

2021.02.17.

Elhoztuk az 5 legjobb fánk receptet, amit ha még nem próbáltál ki, most mindenképpen tedd meg. Megígérjük, nem okozunk csalódást!

A tökéletes szalagos fánk recept

A szalagos fánk titka a tészta és a megfelelő sütésen múlik. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A tetejére porcukrot, vagy lekvárt is tehetsz!

Előkészületek: 45 perc

Kelesztési idő: 1 óra

Elkészítési idő: 20-30 perc

ELKÉSZÍTÉS

A langyos tejhez adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd az élesztőt morzsold bele. Futtasd fel. Ez akkor lesz jó, amikor már jól megemelkedett. Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot illetve a tejet. Ezután jöhet a vaj és a tojássárgája. Dagassz belőle rugalmas tésztát, ezután egy órán át hagyd kelni.

A tészta akkor lesz jó, ha a kétszeresére növekedett. Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és ujjnyi vastagságúra nyújtsd. Pogácsaszaggatóval, vagy pohárral szúrd ki a formákat. A fánkok forró olajba süsd ki. Ezekre figyelj: bő, forró olajban, közepes lángon és fedő alatt süsd ki! Akkor fordíts a fánkokon, amikor az egyik felük már aranybarna, vedd le a tetőt, fordítsd meg és süsd tovább fedő nélkül.

Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.

Az igazán laktató túrófánk recept

túrófánk

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Előkészületek: 15 perc

Elkészítési idő: 15-20 perc

Törd át a túrót villával, vagy krumplinyomóval. Az összetört túróhoz add hozzá a lisztet, cukrokat, szódabikarbónát, sót és a tojásokat. Dolgozd össze, majd hagyd pihenni 5 percig.

Forró olajba egy vizes kanál segítségével szaggasd bele a fánkokat. Ne tegyél bele egyszerre sok tésztát, mert meg fog dagadni. Nem kell forgatni, maguktól megfordulnak sütés közben a fánkok. 4-5 perc alatt elkészül.

Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.

Az elronthatatlan csörögefánk

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg liszt
  • 0.5 tasak sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 ek tejföl
  • olaj

Előkészületek: 15 perc

Elkészítési idő: 15-20 perc

Öntsd egy tálba a száraz hozzávalókat. Morzsold bele a margarint, majd tedd bele a tojásokat és a tejfölt. Gyúrj belőle tésztát.

Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és nyújtsd fél centiméter vastagságúra. Vágj belőlük rombusz alakot késsel vagy derelyevágóval.

Forró, bő olajba süsd ki a fánkokat. Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.

Churros – a spanyol édesség

churros

HOZZÁVALÓK

A tésztához

  • 2.5 dl víz
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 0.5 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 3 dl csokoládés puding (a mártogatáshoz)

A tetejére

  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj

A mártogatáshoz

  • 3 dl csokoládés puding

Öntsd egy lábasba a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tedd a tűzre. Ha felforrt keverd hozzá a lisztet és kavard addig, amíg egy nagy gömb nem lesz belőle. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

Add hozzá a tojásokat és a vaníliát. Keverd simára robotgép segítségével. Készítsd elő a fahéjas cukrot – ebbe fogod meghempergetni a kész churrosokat. Forrosítsd fel az olajat.

Egy csillag formájú habzsákba tedd bele a tésztát, majd ennek segítségével a forró olajba nyomd bele a fánkcsíkokat. (5-10 centiméter legyen) A fánkok hamar megsülnek, így érdemes odafigyelni. Vedd ki az olajból és hempergesd meg a fahéjas cukorban a fánk rudakat.

Csokoládépudinggal tálald.

 

Amerikai fánk recept – az igazi donut

donut

HOZZÁVALÓK

Tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 6 dkg friss élesztő
  • 420 ml tej
  • 6 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 6 ek cukor
  • 5 dl napraforgó olaj

A cukormázhoz

  • 40 dkg porcukor
  • 6 ek víz
  • 4 csepp ételfesték (a szín intenzitása szerint)

Rakd keverőtálba a tészta hozzávalóit, majd dagasztókarral 15 percig dagaszd.

A dagasztást kézzel is elvégezheted, így: Kevés langyos tejben keverd el a kevés cukrot, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. Add hozzá a lisztet. Szobahőmérsékletű tejhez add hozzá a tojássárgákat a cukrot és a csipet sót. Keverd el alaposan a liszthez adagolva. Add hozzá az olvasztott margarint. Dagaszd ki alaposan.

Egy tömör, de rugalmas tésztát kell kapnod, ami könnyedén elválik az edény falától. Hagyd kelni egy óráig (a duplájára kell dagadnia)

Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra és lyukaszd ki 2 különböző méretű pogácsaszaggatóval. A lehulló darabokat dolgozd bele újra a tésztába.

Bő, de nem forró olajba tedd bele, ezután fedd le. 25-30 másodpercig süsd, vedd le a tetőt fordítsd meg és fedő nélkül süsd tovább ugyan ennyi ideig. Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le.

Cukormáz:

A cukormázat a fánk elkészítése után kezdd el! Adj a porcukorhoz annyi cizet, hogy egy mézsűrűségű állagot kapj. Oszd fel több felé a cukormázat, ha több színt és ízt szeretnél. Tehetsz bele különböző ételfestékeket, aromákat. Figyelj arra, hogy sűrű, nehezen folyó massza maradjon.

Teáskanállal kend rá a fánkokra a mázat. Ízlés szerint szórd meg csokiforgáccsal, dekorgyönggyel, cukordrazsékkal.

kapcsolat

Az 5 legjobb fánk recept

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Kámon-Hús Kft. - Magyar