Tel: 06 94 500 465
Bisztró nyitva tartás:
Hétfő: 06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva
Elhoztuk az 5 legjobb fánk receptet, amit ha még nem próbáltál ki, most mindenképpen tedd meg. Megígérjük, nem okozunk csalódást!
A tökéletes szalagos fánk recept
A szalagos fánk titka a tészta és a megfelelő sütésen múlik. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
A tetejére porcukrot, vagy lekvárt is tehetsz!
Előkészületek: 45 perc
Kelesztési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 20-30 perc
ELKÉSZÍTÉS
A langyos tejhez adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd az élesztőt morzsold bele. Futtasd fel. Ez akkor lesz jó, amikor már jól megemelkedett. Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot illetve a tejet. Ezután jöhet a vaj és a tojássárgája. Dagassz belőle rugalmas tésztát, ezután egy órán át hagyd kelni.
A tészta akkor lesz jó, ha a kétszeresére növekedett. Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és ujjnyi vastagságúra nyújtsd. Pogácsaszaggatóval, vagy pohárral szúrd ki a formákat. A fánkok forró olajba süsd ki. Ezekre figyelj: bő, forró olajban, közepes lángon és fedő alatt süsd ki! Akkor fordíts a fánkokon, amikor az egyik felük már aranybarna, vedd le a tetőt, fordítsd meg és süsd tovább fedő nélkül.
Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.
Az igazán laktató túrófánk recept
HOZZÁVALÓK
Előkészületek: 15 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Törd át a túrót villával, vagy krumplinyomóval. Az összetört túróhoz add hozzá a lisztet, cukrokat, szódabikarbónát, sót és a tojásokat. Dolgozd össze, majd hagyd pihenni 5 percig.
Forró olajba egy vizes kanál segítségével szaggasd bele a fánkokat. Ne tegyél bele egyszerre sok tésztát, mert meg fog dagadni. Nem kell forgatni, maguktól megfordulnak sütés közben a fánkok. 4-5 perc alatt elkészül.
Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.
Az elronthatatlan csörögefánk
HOZZÁVALÓK
Előkészületek: 15 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Öntsd egy tálba a száraz hozzávalókat. Morzsold bele a margarint, majd tedd bele a tojásokat és a tejfölt. Gyúrj belőle tésztát.
Enyhén lisztezett felületre borítsd ki és nyújtsd fél centiméter vastagságúra. Vágj belőlük rombusz alakot késsel vagy derelyevágóval.
Forró, bő olajba süsd ki a fánkokat. Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le. Ízlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálald.
Churros – a spanyol édesség
HOZZÁVALÓK
A tésztához
A tetejére
A mártogatáshoz
Öntsd egy lábasba a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tedd a tűzre. Ha felforrt keverd hozzá a lisztet és kavard addig, amíg egy nagy gömb nem lesz belőle. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Add hozzá a tojásokat és a vaníliát. Keverd simára robotgép segítségével. Készítsd elő a fahéjas cukrot – ebbe fogod meghempergetni a kész churrosokat. Forrosítsd fel az olajat.
Egy csillag formájú habzsákba tedd bele a tésztát, majd ennek segítségével a forró olajba nyomd bele a fánkcsíkokat. (5-10 centiméter legyen) A fánkok hamar megsülnek, így érdemes odafigyelni. Vedd ki az olajból és hempergesd meg a fahéjas cukorban a fánk rudakat.
Csokoládépudinggal tálald.
Amerikai fánk recept – az igazi donut
HOZZÁVALÓK
Tésztához
A cukormázhoz
Rakd keverőtálba a tészta hozzávalóit, majd dagasztókarral 15 percig dagaszd.
A dagasztást kézzel is elvégezheted, így: Kevés langyos tejben keverd el a kevés cukrot, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. Add hozzá a lisztet. Szobahőmérsékletű tejhez add hozzá a tojássárgákat a cukrot és a csipet sót. Keverd el alaposan a liszthez adagolva. Add hozzá az olvasztott margarint. Dagaszd ki alaposan.
Egy tömör, de rugalmas tésztát kell kapnod, ami könnyedén elválik az edény falától. Hagyd kelni egy óráig (a duplájára kell dagadnia)
Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra és lyukaszd ki 2 különböző méretű pogácsaszaggatóval. A lehulló darabokat dolgozd bele újra a tésztába.
Bő, de nem forró olajba tedd bele, ezután fedd le. 25-30 másodpercig süsd, vedd le a tetőt fordítsd meg és fedő nélkül süsd tovább ugyan ennyi ideig. Vedd ki az olajból és papírtörlőn csepegtesd le.
Cukormáz:
A cukormázat a fánk elkészítése után kezdd el! Adj a porcukorhoz annyi cizet, hogy egy mézsűrűségű állagot kapj. Oszd fel több felé a cukormázat, ha több színt és ízt szeretnél. Tehetsz bele különböző ételfestékeket, aromákat. Figyelj arra, hogy sűrű, nehezen folyó massza maradjon.
Teáskanállal kend rá a fánkokra a mázat. Ízlés szerint szórd meg csokiforgáccsal, dekorgyönggyel, cukordrazsékkal.