Tel: 06 94 500 465
Bisztró nyitva tartás:
Hétfő: 06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva
Nehéz ellenállni egy illatos rántott csirkének, legyen az bármilyen csirkerész is. Ha igazán jó rántott csirke után vágyakozol és magad készítenéd el, érdemes odafigyelni pár apróságra, hiszen ezt az egyszerű ételt is könnyen el lehet szúrni. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy lehet igazán finom az otthon készült rántott csirke.
A tökéletes rántott csirke alapjai
Alapanyag
Mint ahogy a legtöbb ételnél itt is nagyon sokat számít, hogy milyen alapanyagokat használsz. A húst a legmegbízhatóbb helyről érdemes beszerezni. Az alapanyagoknál törekedjünk arra, hogy mind friss legyen, illetve az ízlésünknek megfelelő.
Panírozz profin
A panírozást -bár egyszerűnek tűnhet- könnyen el lehet rontani. Figyelj rá, hogy a húsok ne álljanak sokat a panírban. A morzsa kiválasztásánál érdemes a nagyobb szemcséset használni, ettől lesz igazán ropogós a hússzelet.
Turbózd fel a panírt
Ha valami extra ízre vágynál, érdemes kísérletezni a panírral. Használj az ízlésednek megfelelő különböző fűszereket. Ha nincs ötleted, mit használj itt találsz néhány receptet.
Miben süssünk?
Sokat számít az is, hogy olajban vagy zsírban sütjük ki a csirkerészeket. A nagy háziasszonyok a zsírra esküsznek, igazi házias ízt kaphatunk, ha így sütjük ki a húsokat.
Sütési idő
Figyelj oda a sütési időre, ne süsd túl a húsokat. Forró zsírban a rántott hús 2 perc alatt is elkészülhet, így mindenképpen maradj a sütő mellett, míg készülnek a húsok.
Pihentesd sütés után
A frissen elkészült húsokat érdemes pihentetni. Nem csak a hűlés miatt fontos ez, de az ízek miatt mindenképp szükséges ez a kis idő.
Ha nincs kedved sütni-főzni, de mégis megkívántad a rántott csirkét, nálunk több csirkerész közül, különböző ízekből tudsz válogatni kedvedre.