Kapcsolat

Kámon-Hús Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Maros utca 2.

Tel: 06 94 500 465

Húsbolt nyitva tartás

Bisztró nyitva tartás:
Hétfő:
06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva

 



A hús imádók kedvence: a steak

2021.03.08.

A steak a nagy hús imádok legnagyobb kedvence. Íze semmi máshoz nem hasonlítható, így nehéz is lenne körülírni azt. Ha eddig még nem találkoztál a steakkel és most szeretnél többet megtudni róla, mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

A steak alapanyag

Az igazi steak marha húsból készül, de készíthetik disznóból, bárányból, vagy akár halból is. A nagy húsimádók szerint azonban a marhahús az igazi!
Mivel minden országban más-más marhahús fellelhető és ezeket különböző módokon vágják, így az eltérő országokban is különböző ízű steakeket kaphatunk.
Ne felejtsük el ugyanakkor, hogy egy sima hentesnél egy szelet marhahús még nem az igazi alapanyag. Az igazi steak érlelt marhahúsból készül, amiket különböző érlelő hűtőszekrényekben készítenek el.

Húsboltunkban már érlelő hűtőszekrény segítségével mi magunk érleljük a finomabbnál -inomabb alapanyagot a legkiválóbb steakekhez.

steak fajták

Steak sütés – fajták

A sütésnél megkülönböztetünk több fajtát is, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnénk a húst.

Jól átsült/Well done
Oldalanként 5-6 perc sütés
pihentetés: 5 perc

Közepesen átsült/Medium well
Oldalanként 3,5 perc sütés
pihentetés: 5 perc

Közepes/Medium
Oldalanként 3 perc sütés
pihentetés: 4 perc

Közepesen nyers/Medium rare
Oldalanként 2,5 perc sütés
pihentetés: 4 perc

Nyers/Rare
Oldalanként 2 perc sütés
pihentetés: 2 perc

steak

Hús fajták

Talán nem is gondolnád, de rengeteg féle steak létezik. Megmutatjuk a legnépszerűbbeket:

T-bone

A T-bone a nevét a csont formájáról kapta. Különlegessége, hogy 2 különleges hús találkozása egyetlen szeletben található meg. Az elkészítése rengeteg odafigyelést igényel, hiszen egy méretes húsdarabról van szó.

Tomahawk

Igazán látványos húsdarab, az egyik legnépszerűbb steak-fajta. Ha igazán intenzív ízre vágysz, ezt a steak-et válaszd. Ezt a fajta húst bordacsonttal együtt tálalják, ám anélkül is szokás elkészíteni, úgy azonban már Ribeye az elnevezése.

Filet mignon

Talán ez a név így nem is ismerős, de így már biztosan hallottál róla: bélszín, vesepecsenye, szűzpecsenye. A legkifinomultabb steak-fajtának is szokás nevezni. Ízében kevésbé érezhető a marha húsok karakteres íze, így azok is bátran megkóstolhatják, akik nem rajonganak a marhahúsért.

Flat iron

Más néven a “lapos steak”, a lapocka helyéről származó hús. Közepesen átsütve igazi ízélmény, vaj puha és kellemesen lágy.

Ha otthon készítenéd el a steaket, húsboltunkból lehetőséged van érlelt marhahúsokat vásárolni.

 kapcsolat

A hús imádók kedvence: a steak

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Kámon-Hús Kft. - Magyar