Kapcsolat

Kámon-Hús Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Maros utca 2.

Tel: 06 94 500 465

Húsbolt nyitva tartás

Bisztró nyitva tartás:
Hétfő:
06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva

 



Mi kerüljön a kocsonyába?

2023.10.27.

Ahány ház, annyi szokás, mondhatnánk. Legalábbis, ha a kocsonyába főzött “disznóságokat” nézzük. Egyesek a lazább változatot készítik: tojással, zöldségekkel. Mások csak füstölt csülköt raknak bele, de vannak olyanok is, akik jó kis bőr, köröm, farok és fül nélküli kocsonyának neki sem állnak. Nekik valamilyen szinten igazuk van, hiszen a jó kocsonyához kollagénre mindenképpen szükség van. Azaz a cupákos falatokat a főzéskor senki se hagyhatja ki. Persze a kész kocsonyából kihagyhatók, de a főzéskor nem szabad mellőzni azokat. A kollagén tartalmú hozzávalókból fől ki ugyanis a zselatin, és annak hatására áll össze a kocsonya. Ezt fontos tudni, ha otthon állnánk neki elkészíteni.

Szóval: ha kocsonyát főznél, és hozzávaló, megfelelő kocsonya húst keresel, kérdezz rá a húsboltunkban. De ha nem bajlódnál az elkészítéssel, a bisztróban készen is vásárolhatsz.
A címünk: Szombathely, Maros u. 2.

kapcsolat

Mi kerüljön a kocsonyába?

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Kámon-Hús Kft. - Magyar