Tel: 06 94 500 465
Bisztró nyitva tartás:
Hétfő: 06:00-16:00
Kedd-Szerda: 06:00-18:00
Szombat: 06:00-12:00
Vasárnap: zárva
Ahány ház, annyi szokás, mondhatnánk. Legalábbis, ha a kocsonyába főzött “disznóságokat” nézzük. Egyesek a lazább változatot készítik: tojással, zöldségekkel. Mások csak füstölt csülköt raknak bele, de vannak olyanok is, akik jó kis bőr, köröm, farok és fül nélküli kocsonyának neki sem állnak. Nekik valamilyen szinten igazuk van, hiszen a jó kocsonyához kollagénre mindenképpen szükség van. Azaz a cupákos falatokat a főzéskor senki se hagyhatja ki. Persze a kész kocsonyából kihagyhatók, de a főzéskor nem szabad mellőzni azokat. A kollagén tartalmú hozzávalókból fől ki ugyanis a zselatin, és annak hatására áll össze a kocsonya. Ezt fontos tudni, ha otthon állnánk neki elkészíteni.
Szóval: ha kocsonyát főznél, és hozzávaló, megfelelő kocsonya húst keresel, kérdezz rá a húsboltunkban. De ha nem bajlódnál az elkészítéssel, a bisztróban készen is vásárolhatsz.
A címünk: Szombathely, Maros u. 2.